Foto portada: el portaveu d'Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, al ple. Autor: J.d.A.

Unitat pel Canvi demana que es faci una consulta ciutadania sobre l’ingrés a l’AMI

Unitat pel Canvi demana a ERC, la Crida i CiU que retirin la moció per a la incorporació a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i deixin la decisió en mans de la ciutadania a través d’una consulta.

La segona llista més votada el 24 de maig sosté que en les municipals pocs partits portaven la incorporació a l’AMI en els seus programes i que, en qualsevol cas, la ciutadania va votar qui volia al govern de la ciutat i no pas adherir-se a l’AMI. Així que voldrien fer una consulta ciutadana en aquest sentit.

De fet, UpC ja va demanar que l’ingrés a l’AMI es consultés a la ciutadania mentre negociaven la seva de moment fallida entrada al govern municipal. Ara demanen a ERC, la Crida per Sabadell i CiU que deixin sobre la taula la moció que presentaran aquest dijous.

Hinojo: “no veiem una manera més democràtica de fer-ho”

La regidora Elena Hinojo vol que el govern porti a terme diverses consultes durant el mandat. Una d’elles podria ser sobre l’AMI. “No veiem una manera més democràtica de fer-ho”, ha dit Hinojo. Així mateix, el portaveu de la formació d’esquerres, Joan Berlanga, afegeix el següent:

A UpC conviuen “independentistes, federalistes o internacionalistes. Però en cap cas compartim que l’adhesió a l’AMI es prengui des d’un ple amb els vots delegats d’una ciutadania que va votar únicament als seus candidats municipals”.

La votació sobre l’AMI, si no queda sobre la taula, es farà en el ple municipal d’aquest dijous. Comença a les 17 hores.

Foto portada: el portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, al ple. Autor: J.d.A.

Comments are closed.