Unitat pel Canvi

Unitat pel Canvi mostra el seu suport als expulsats de Podemos

Davant l’ordre d’expulsió de sis militants de Podemos a Sabadell per formar part de la llista electoral d’Unitat pel Canvi, aquesta formació ha expressat aquest dijous el seu “suport incondicional i inequívoc” a totes les persones que en formen part.

L’ordre d’expulsió afecta a sis militants de Podemos a Sabadell. En dos casos, ja són regidors: es tracta d’Elena Hinojo i de Ramon Vidal, a més secretari general de Podemos a Sabadell, que si es duu a terme l’expulsió haurà de ser substituït dins la formació lila. Altres tres persones formen part de la direcció de Podemos, l’anomenat Consell Ciutada: Ernest Payà, Sara Ortega i Marta Campoy. Finalment, s’expulsa de forma provisional l’afiliada Esther Lopera.

L’expulsió ve signada per la Comissió de Garanties de Podemos a Catalunya, qui des de fa setmanes ha fet públics diversos avisos a la direcció local en la línia d’evitar confusions entre Podemos i Unitat pel Canvi. Garanties considera que la llista d’Unitat pel Canvi era una “marca blanca” d’ICV-EUiA i no una candidatura ciutadana, on sí han permès la participació d’afiliats a Podemos (Barcelona en comú, Terrassa en comú…).

En aquest sentit, Unitat pel Canvi a Sabadell, que va ser la segona força més votada a la ciutat, i va obtenir quatre regidors ha fet aquest dimecres un breu comunicat. Expressa el següent:

Davant les últimes informacions aparegudes als mitjans de comunicació, Unitat pel Canvi, candidatura ciutadana amb gent d’ICV, EUiA, Podemos i independents, expressa el seu suport incondicional i inequívoc a totes les persones que en formen part, tot esperant que s’aclareixi la situació creada el més aviat possible”.

Per tant, la candidatura de moment dóna suport als militants de Podemos expulsats des de dilluns per la Comissió de Garanties, tal com iSabadell va informaruNI (més info: ‘Podemos expulsa a sis militants‘).

Foto portada: assemblea d’Unitat pel Canvi, en una imatge d’arxiu.

2 Comments