Foto portada: assemblea d'Unitat pel Canvi, aquest dimarts. Autor: UpC / cedida.

Unitat pel Canvi: “no ha estat possible l’acord que la ciutat necessita”

Unitat pel Canvi ha fet aquest dimecres a la tarda públic que ara no es donen les condicions per entrar al govern municipal de Sabadell. Mantenen que la condició posada per la Crida, i ERC, per deixar fora del govern els dos regidors de Podemos és inacceptable.

Segons Unitat pel Canvi, en les darreres setmanes s’havien posat d’acord amb ERC i la Crida per Sabadell en quant a les prioritats polítiques, el sistema d’alcaldia rotatòria i les bases d’un possible cartipàs. També es deixava de banda l’escull de l’ingrés a l’AMI.

Però en aquests moments se li ha plantejat a Unitat pel Canvi (UpC) una condició inassumible per a la nostra formació, com és la impossibilitat que dos dels nostres regidors no puguin formar part del govern per motius relacionats amb problemes interns de la formació política a la qual pertanyen”, diuen en un comunicat.

Es refereixen a Ramon Vidal i Elena Hinojo, regidors d’Unitat pel Canvi i dirigents de Podemos, que han estat expulsats de la formació lila de forma provisional pel Comitè de Garanties de Catalunya, com iSabadell va avançar (més info: ‘Podemos expulsa a sis militants, entre ells dos regidors d’Unitat pel Canvi‘).

UpC manté que “els nostres regidors són una única expressió política i no acceptarem cap mena de fragmentació o divisió imposada”. Així que, vistes les condicions, opten per quedar-se a l’oposició. “Començarem treballarem des de l’oposició”, manté la segona força més votada el 24 de maig (la primera va ser el PSC). “UpC seguirà treballant ara des de l’oposició i, quan hi hagi les condicions des del govern, per tirar endavant el nostre programa i ser la veu de tots els barris al consistori”, finalitzen lamentant que no hagi estat possible l’acord de govern “ampli i estable que la ciutat necessita per impulsar un programa de ruptura democràtica i radicalment social”.

Foto portada: assemblea d’Unitat pel Canvi, aquest dimarts. Autor: UpC / cedida.

4 Comments