Foto portada: assemblea d'UpC, aquest dissabte. Foto: cedida.

Unitat pel Canvi renunciarà a l’alcaldia en benefici de Serracant (Crida)

Unitat pel Canvi renuncia a que el seu portaveu municipal, Joan Berlanga, sigui alcalde fins l’any 2019. La coalició d’esquerres donarà el seu suport a l’alcaldable de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, prioritzant així que hi hagi relleu a l’alcaldia de Sabadell, tal com van pactar els socis de govern. UpC exigeix a Juli Fernàndez que dimiteixi i convoqui en els propers dies un nou ple d’investidura.

Després de l’assemblea d’Unitat pel Canvi, a hores d’ara el millor posicionat per ser alcalde de Sabadell en la segona part del mandat és Maties Serracant. Si no hi ha novetats, és l’única persona de consens entre els quatre socis de govern després d’unes negociacions que han afeblit la majoria de govern i deixat la confiança entre els socis molt malmesa.

Unitat pel Canvi deixa estar la seva reclamació de l’alcaldia, a la que creien tenien dret com a força més votada l’any 2015 entre els socis de govern. Acusen Esquerra Republicana i Guanyem Sabadell de vetar-los de forma “deshonesta i deslleial” i de mantenir estratègies negociadores “pròpies de la vella política”.

Les negociacions  i l’ultimàtim llançat fa setmanes han portat a Unitat pel Canvi a una disjuntiva complexa aquest dissabte: mantenir l’actual estat de coses, amb Juli Fernàndez a l’alcaldia, sortir del govern un cop constatat  que Berlanga no seria alcalde, o donar suport al cap de llista de la Crida, Maties Serracant, per garantir el canvi d’alcalde i mantenir el quatripartit. Aquesta ha estat la decisió presa, de forma molt majoritària segons ha sabut iSabadell. Entre el centenar d’assistents a l’assamblea, només mitja dotzena s’han oposat a donar el suport a Serracant. És la forma d’evitar quatre anys de Juli Fernàndez com alcalde, donant compliment al pacte de govern de novembre de 2015, que obligava als socis a pactar un relleu. Abans, l’assemblea ha validat la continuïtat d’UpC dins el quatripartit d’esquerres si hi ha canvi d’alcalde.

Exigeixen el ple d’investidura

Ara exigeixen a Fernàndez que dimiteixi i convoqui en els propers dies “i amb la màxima celeritat” un ple d’investidura que garanteixi el relleu a l’alcaldia establert en l’acord de govern. UpC es compromet a ser “exigent” en el compliment del programa de govern.

Foto portada: assemblea d’UpC, aquest dissabte. Foto: cedida.

Comments are closed.