Foto portada: sopar dels tres anys d'Unitat pel Canvi. Autor: cedida.

UpC reivindica que ha posat els interessos de Sabadell per sobre dels propis

Unitat pel Canvi reivindica que ha posat els interessos de la ciutat per davant dels interessos partidistes al llarg dels seus tres anys d’existència. Unes 150 persones han assistit al sopar d’aniversari de la confluència entre ICV, EUiA i militants de Podem. A un any de les municipals, es troben immersos en la gestació de Catalunya en Comú a Sabadell amb la finalitat d’aconseguir l’alcaldia.  

“Si governéssim en solitari faríem algunes coses diferents”, reconeix el portaveu d’UpC a l’Ajuntament, Joan Berlanga, qui no obstant assegura que l’encàrrec ciutadà al 2015 era clar: “poseu-vos d’acord”. Malgrat ser la força més votada a les municipals (deixant de banda el PSC), UpC no ha tingut l’alcaldia en aquest mandat. La va cedir als alcaldables de la tercera i quarta força més votada: Juli Fernàndez, d’ERC, fins el 2017 i des de llavors Maties Serracant, de la Crida. En aquest sentit, el referent dels ‘comuns’ a Sabadell argumenta que s’han compromès en un govern col·lectiu de les esquerres netes de corrupció. Mantenen que han posat per davant els interessos de la ciutadania de Sabadell als interessos de partit.

“Sense la nostra suma no hi hauria una majoria a la ciutat en favor de canviar les coses, sinó que hi continuaria la corrupció”, diu Berlanga. El regidor destaca l’aposta social del govern, que coordina ell mateix des de la seva tinença d’alcaldia: “des del 2015, no ha pujat ni l’aigua, ni els serveis funeraris, ni les escoles bressol, ni l’escola de música“, s’ampliaran les urgències de l’hospital i s’ha incrementat la inversió educativa als barris.

Precisament el coneixement de la pluralitat de Sabadell és el punt fort d’aquesta coalició, a parer dels seus membres. El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, va reivindicar també l’herència dels 20 anys d’Antoni Farrés a l’alcaldia i de cara al futur va definir com a “il·lusionant la tasca de construir Catalunya en Comú a Sabadell, que uneix les esquerres des de la pluralitat. L’esquerra unida és alternativa de govern i a Sabadell pot aprofundir en el canvi que vam iniciar l’any 2015″.

Cid: “Upc és una experiència d’èxit”

Unes 150 persones s’han citat a la sala polivalent del nord pel tercer sopar de la confluència. El coordinador nacional d’ICV, David Cid, va ser-hi present i va definir com “d’èxit” l’experiència d’UpC reivindicant que, en temps de blocs identitaris, ells volen centrar-se en les coses que afecten al dia a dia de la gent: habitatge, feina, educació i sanitat.

Foto portada: sopar dels tres anys d’Unitat pel Canvi. Autor: cedida.

Comments are closed.