Montse Venturós. Autor: David B.

Venturós (CUP): “gent com Coscubiela són enemics a combatre”

Aquest dissabte ha donat el tret la sortida la campanya Sí per canviar-ho tot, en un acte on s’ha cridat a la desobediència per al referèndum del proper dia 1 d’octubre.

L’acte, on han assistit prop de 200 persones, s’ha iniciat amb la música del grup Ovidi 3, format per Mireia Vives, David Caño, Borja Penalba i l’exdiputat cupaire David Fernàndez, que han interpretat diverses adaptacions d’escriptors catalans com Ovidi Montllor o el sabadellenc Joan Oliver. La música ha donat pas a la intervenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), on ha manifestat que una possible independència “és responsabilitat de tots els ciutadans” i ha afirmat que “la dignitat d’aquest país està actualment sota terra”.

S’ha fomentat una idea absolutament errònia, la de concebre que anant a una manifestació un cop l’any aconseguirem la independència. Però la independència només l’aconseguirem treballant dia a dia, de forma organitzada”.

Venturós ha assegurat que la independència aniria més enllà de l’àmbit territorial i que “el dret a l’autodeterminació és una eina per reformular totes les qüestions de les nostres vides, com la sanitat o l’educació, entre altres”. En la seva intervenció ha criticat durament el portaveu parlamentari de Catalunya sí que es pot, Joan Coscubiela, per la seva intervenció en el debat de la llei del referèndum i ha manifestat que “gent com ell són enemics a combatre”. “Volem una república socialista, feminista, dels Països Catalans”, ha conclòs l’alcaldessa de Berga.

Ovidi 3, Si per canviar-ho tot. Autor: David B.
Actuació d’Ovidi 3. Autor: David B.

Després d’una segona actuació d’Ovidi 3, l’exdiputat de la CUP ha llegit una carta del pare de Guillem Agulló dirigida a Joan Coscubiela.

L’acte s’ha tancat amb la intervenció d’una de les representats d’Arran, l’Idoia, que ha cridat novament a la desobediència i ha assegurat que no tenen por de les amenaces del govern central. Acte seguit s’ha cantat amb el puny en alt els Segadors i La Internacional.

Foto portada: Montse Venturós dirigint-se al públic assistent. Autor: David B.

Comments are closed.