Foto portada: Ayuso, i el seu equip, aquest diumenge a la seu del PSC. Autor: David B.

Victòria amarga per a Josep Ayuso i el PSC

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Sabadell. Però han perdut vuit dels seus 13 regidors i s’han quedat només amb cinc per al nou mandat. Josep Ayuso s’ha quedat amb 12,950 vots mentre Manuel Bustos en va tenir 28.623 vots fa quatre anys. Tenen cinc regidors: el pitjor resultat a la seva història a Sabadell. El mateix que durant els anys d’Antoni Farrés a l’alcaldia.

Fred ambient a la seu del PSC, al carrer Latorre, al peu de la Gran Via. És resultat és molt dolent, pitjor que el de les enquestes publicades i no publicades. Sabadell els ha castigat. Tindran cinc regidors: Josep Ayuso, Carme Folch, Cristian Sánchez, Anna Carrasco i Manel Giménez. “El resultat és contundent. Ha estat un mal resultat. SOm la llista més votada però hi ha hagut una gran dispersió de vot i de configuració del ple. Serà difícil tenir un govern fort i estable, com creiem que necessita la ciutat”.

Número de regidors del PSC a Sabadell des de 1979.
Número de regidors del PSC a Sabadell des de 1979.

Malgrat que bona part dels grups han posat com a primera necessitat de la ciutat deixar el PSC a l’oposició després de 16 anys i un escàndol de corrupció, Ayuso s’ha posat a disposició per negociar: “cal seguir i cal posar la ciutat per sobre d’altres interessos. Nosaltres volem el millor per Sabadell i creiem que la resta de partits també el volen. Només hi ha un camí: apel·lar a la responsabilitat dels partits”.

Tot i així, aquesta mateix nit electoral, tant Unitat pel Canvi com ERC, la Crida i CiU han repetit que cal arribar a una entesa per dur els socialistes a l’oposició. La nit electoral a la seu del PSC aquest any ha acabat ben d’hora.

3 Comments