Vidal Quadras (VOX) opta per suspendre l’autonomia catalana

Més d’un centenar de persones han assistit aquest dilluns a la presentació de la nova formació política Vox, que vol fer la competència al PP des de la dreta, ja que segons ha expressat el seu president, Alejo Vidal-Quadras, el govern popular ha incomplert tot els preceptes del seu programa electoral. VOX es presenta a les eleccions al Parlament europeu. En relació al procés sobiranista, l’expresident del PP català creu que “hi ha motius més que suficients” per aplicar l’article 155 de la Constitució, que permet suspendre una autonomia.

Més de 100 persones s’han reunit al Centro de Estudios Sabadell (al carrer Joan Plans, al centre) per assistir a la presentació de VOX, nova formació política conservadora que vol disputar els vots al PP. “Els nostres pilars són la unitat d’Espanya, la lluita contra la corrupció, tenir una justícia independent, una reforma de l’Estat en profunditat i la defensa de la família i la vida i finalment l’imperi de la llei en la lluita contra el terrorisme”, assegura José Antonio Ortega Lara, dirigent de VOX.

VOX sorgeix a causa del malestar amb la política seguida pel Partit Popular des de l’arribada al govern central. El seu president i cap de llista a les europees, Alejo Vidal-Quadras (president del PP català durant anys i encara eurodiputat pel PP), assegura que “VOX està en el bressol”.

S’ha produit un gran buit a Espanya perquè l’actual govern ha deixat de complir el seu programa electoral i ha decebut els onze milions de votants que va tenir. Es van presentar per baixar la despesa productiva de l’Estat i mantenir o baixar impostos i han fet el contrari: l’Estat continua malbarant diners amb la seva estructura elefantiàsica i han pujat els impostos fins a nivells confiscatoris. Es van presentar per despolititzar la justícia i han seguit repartint-te els òrgans regulars amb el PSOE en base a quotes de partits. Es van presentar per acabar amb el terrorisme sense pagar preus polítics i han continuat la línia negociadora de Zapatero amb l’excarcelació de Bolinaga i la passivitat davant l’anul·lació de la doctrina Parot. I havien promès fermesa davant el separatisme català i han estat molt pussilànimes. La dreta democràtica ha quedat sense representació i la societat civil ha produït VOX”, diu Vidal-Quadras.

Sobre el procés sobiranista, Vidal-Quadras assegura que “s’han creuat totes les línies i ja hi ha motius més que suficients per aplicar l’article 155 de la Constitució”, que permet suspendre una autonomia. “No hi ha res a negociar perquè si després de 30 anys d’autonomia i finançament creixent i negociació permanent els separatistes estan amb aquesta ofensiva contra la Constitució, crec que és hora d’aplicar la llei amb tota la fermesa”, assegura.

L’agressió a Navarro és “l’espurna d’un foc que està soterrat”

Ha definit l’agressió al primer secretari del PSC, Pere Navarro, diumenge a Terrassa com “l’espurna d’un foc que està soterrat però que surt de tant en tant, un símptoma de que hi ha una violència enquistada; és molt preocupant; els separatistes haurien de reflexionar sobre fins a quin punt el foment a l’odi a Espanya pot produïr a Catalunya una factura social violenta”.

Vidal-Quadras ha estat acompanyat per José Antonio Ortega Lara, funcionari de presons que va estar segrestat per ETA durant 532 dies, i que està implicat en VOX després de ser militant del PP. Ortega Lara considera que el govern de Mariano Rajoy ha continuat la línia de negociar amb ETA que creuen va obrir el govern de Rodríguez Zapatero. El polític manté que VOX té un programa electoral a tots nivells: europeu, espanyol, autonòmic i municipal, i confirma que es presentaran als diferents processos electorals que s’obriran entre 2014 i 2015.

Foto portada: Vidal-Quadras i Ortega Lara, aquest dilluns a Sabadell. Autor: J.d.A.

11 Comments