José Luis Rodríguez Zapatero. Autor: David B.

Zapatero a Sabadell: “no deixarem que Catalunya marxi”

La sala polivalent del parc del nord s’ha omplert per escoltar el míting del Partit Socialista de Catalunya, que ha començat més de mitja hora tard i amb la condemna de l’agressió que ha sofert aquesta mateixa tarda a Pontevedra Mariano Rajoy. El públic, entregat, aixecava senyeres i banderes del PSC per mostrar el seu suport al partit.

Carme Carmona ha fet una breu intervenció inicial on ha destacat que el canvi només és possible amb el PSOE al govern, que, segons ha dit, “ajudarà a recuperar l’estat del benestar i fer possible un nou acord entre Catalunya i Espanya”. Carmona ha destacat les qualitats de tots els ponents.

La candidata per Barcelona Carme Chacón ha estat la primera en fer el seu discurs i ho ha fet remarcant la “bondat humana enorme” de José Luís Rodríguez Zapatero, el gran protagonista de l’acte, quan aquest ha entrat per la porta entre crits de “presidente”. Chacón s’ha centrat en recordar el llegat de l’expresident espanyol, a qui considera l’únic per “posar una solució damunt la taula pel problema amb Catalunya.

Rodríguez Zapatero i Carme Chacón, aquest vespre. Autor: David B.
Rodríguez Zapatero i Carme Chacón, aquest vespre. Autor: David B.

Chacón, que ha barrejat el català i el castellà, ha dit que una esquerra dividida només serveix per a que Rajoy segueixi en el govern, però el canvi i la convivència s’han de fer sense ell i també sense Artur Mas, que ha rebut més d’un atac dels socialistes.

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, a qui Carmona ha titllat de “millor president que tindrà Catalunya”, també s’ha desfet en elogis cap a Zapatero, aplaudint el discurs que va fer quan es va aprovar la llei que legalitzava els matrimonis homosexuals. Iceta ha fet referència als indecisos, a qui diu que s’ha de convèncer que “l’opció real del canvi és el vot socialista, és el més útil, en defensa dels valors de compartim”.

Protagonisme per Zapatero

José Luís Rodríguez Zapatero ha començat la seva intervenció fent referència a les últimes paraules d’Iceta, on parlava de la falta de respecte que havia tingut Montoro amb l’expresident espanyol i destacant que un líder socialista mai verbalitzaria unes paraules com aquelles.

Zapatero, que ha centrat tota l’atenció, també ha fet un repàs a les lleis i accions que es van fer durant el socialisme i que ell considera “el caràcter del país”. L’expresident del govern ha qualificat el seu partit de “columna vertebral” de la política espanyola i que, segons ell, ho ha donat tot per la història d’Espanya.

En referència a Catalunya, Zapatero ha remarcat la qualitat del PSC com a únic partit que té capacitat d’obrir una nova etapa de convivència, qualificant les pretensions independentistes “d’efímeres”. L’expresident espanyol també ha tingut paraules per a Podemos, de qui s’alegra que posin moderació en la seva campanya i es vulguin acostar al PSOE. Finalment, Zapatero ha acabat contundent afirmant que “no deixarem que Catalunya marxi”.

Foto portada: José Luis Rodríguez Zapatero a la sala polivalent del parc del nord. Autor: David B.

Comments are closed.