Foto portada: els signants del conveni, plantant un arbre després de l'acord. Autor: J.d.A.

Crida a la col·laboració empresarial per recuperar el bosc de Can Deu

  • Dues empreses aporten 33.000 euros en tres anys per recuperar el bosc.

  • A finals de maig i al juny hi haurà quatre noves jornades de recuperació de la zona afectada per la ventada.

Els propietaris del bosc de Can Deu, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, ha aconseguit la complicitat de dues iniciatives privades en favor de la recuperació de l’espai forestat. En virtut del conveni signat aquest divendres, es rebran 33.000 euros en tres anys.

Per un costat, la Fundació Quadpack aportarà 9.000 euros anuals durant tres anys. Aquesta fundació deriva de l’empresa Quadpack, fabricants d’envasos de cosmètica però “amb responsabilitat cap al medi ambient i ganes de retornar una part del nostre èxit a la comunitat”, en paraules del president de la fundació i CEO del grup, Tim Eaves. Per altra banda, Blat Corredoria d’Assegurances aportarà de forma extraordinària 6.000 euros. El seu director, Ferran Bonet, manté que l’empresa va ser la primera en “desenvolupar una assegurança forestal a la Península Ibèrica”. L’acord contempla també l’intercanvi de coneixements tècnics entre les tres parts.

Bonet, Casas i Eaves, a l'Espai Natura. Autor: J.d.A.
Bonet, Casas i Eaves, a l’Espai Natura. Autor: J.d.A.

Al desembre de l’any 2014 la forta ventada va fer caure la gran majoria d’arbres del bosc de Can Deu, la majoria pi blanc. Segons la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietaris del bosc, s’han perdut vuit de cada deu pins blancs. Un cop retirats els arbres han començat les activitats de recuperació, segons els consells de la Comissió Tècnica del Bosc. Tot i que a grans línies s’aposta per la regeneració natural de l’espai, en alguns indrets s’ha apostat per la reforestació. En aquest sentit, s’han fet quatre plantades populars en els accessos a Can Deu.

Sabem que el bosc de Can Deu era i és molt estimat a Sabadell. I des de la Fundació hem fet el que havíem de fer. Estem satisfets però sabem que tardarem molts anys a tenir la imatge que teníem fa uns anys”, reconeix el president de la Fundació, Joan B. Casas.

El director de la Fundació, Joan Carles Sunyer, ha anunciat que el darrer diumenge del mes de maig i els tres primers diumenges de juny es faran noves jornades de sensibilització, en aquest cas destinades a regar i fer una cert manteniment dels plançons plantats entre l’hivern i la primavera. Sunyer anima els sabadellencs a participar-hi.

Treball per a dècades

Segons la propietat, es calcula que el bosc de Can Deu no tindrà l’aspecte anterior a la ventada fins d’aquí a tres o quatre dècades. En aquest sentit, estan oberts a més convenis de col·laboració i aportacions amb entitats i empreses vinculades al medi ambient i l’entorn forestal.

Comments are closed.