Dos morts i 22 afectats per legionel·losi a Sabadell

El Departament de Salut i l’ajuntament de Sabadell investiguen un brot de legionel·losi a la ciutat, que ha afectat ja a 22 persones i ha acabat amb la vida de dues. Hi ha 16 pacients ingressats. Tres pacients han rebut l’alta.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, que pertany a la Generalitat, ha fet públic aquest dimarts a la tarda que hi ha 22 casos de legionel·losi a Sabadell. Totes les persones han iniciat els síntompes entre els dies 5 i 14 d’aquest mes, i els afectats tenen entre 45 i 94 anys. Hi ha 22 afectats en total, 12 homes i 10 dones. D’aquests 22 persones, dues han mort, a causa de factors de risc i una patologia prèvia important. A última hora de dimarts, Catalunya Ràdio ha assegurat que una tercera persona ha mort, tot i que no ha estat confirmada de forma oficial. Salut actualitzarà la informació aquest dimecres a les 11.30 hores en una roda de premsa a Barcelona.

Segons la informació de dimarts a la tarda, 17 pacients estaven ingressats: 12 a l’Hospital Taulí, 3 a l’Hospital General de Catalunya i dos a la Clínica del Vallès. Tres pacients han rebut l’alta.

Salut està a l’espera de rebre els resultats de les anàlisis ambientals en possibles instal·lacions de risc a la zona on resideixen els casos. La principal hipòtesi és que hi ha un brot comunitari actiu de legionel·losi amb una font de contagi propera als domicilis o llocs freqüentats pels casos. S’ha iniciat una investigació ambiental i epidemiològica, recollint mostres per practicar analítiques per orientar l’origen del brot.

Es desconeix la zona

L’Agència de Salut Públic no concreta en quina zona de Sabadell s’ha produït el brot de legionel·losi. Només han assegurat que aquest dimecres al matí ampliaran més informació en una roda de premsa per informar dels 22 casos. Tot i així, operaris han pres anàlisis al camp de futbol del barri de Torre-romeu, segons diverses informacions.

Recomanacions

Salut recorda que la legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols. No es trasmet de persona a persona i es pot beure i cuinar aigua d’abastament públic sense cap perill.

Foto portada: l’Hospital Parc Taulí, on estan ingressats la majoria d’afectats. Autor: arxiu.

Comments are closed.