Vins Parc Agrari

Es posa a la venda el vi fet a Sabadell

  • Es posaran a la venda un miler d’ampolles de vi jove blanc i negre de Sabadell.

  • La cooperativa l’Olivera lidera la recuperació de les vinyes a la ciutat amb un projecte d’integració social.

Des de fa uns anys, a la finca del Parc Agrari de Sabadell es fa la verema i es prepara vi, tant blanc com negre. Fins ara l’Ajuntament comprava la producció i l’entregava quan tenia compromisos i feia regals, per exemple, al Nadal. El projecte del vi sabadellenc fa ara un nou pas amb la posada a la venda al públic de la producció del 2013. S’ha presentat aquest dilluns al celler de la Casa Duran.

La Casa Duran va córrer perill durant la meitat del segle XX. De fet, el seu enderroc va estar sobre els plànols municipals durant molts anys, de la mateixa manera que després va caure en l’oblit fins que es va recuperar a meitats de la dècada passada. Ara és el nucli entre el passat més agrícola de Sabadell i els actes més institucionals que organitza el consistori, ja que està a quatre passes de l’Ajuntament. Aquest dilluns, el celler de la Casa Duran, ple de barriques (buides) ha servit per presentar la collida 2013 del vi que es fa a les vinyes del Parc Agrari de Sabadell, entre Sabadell i Sant Quirze.

Des de fa uns anys, la cooperativa l’Olivera duu a terme la verema, donant feina a persones amb discapacitat. El projecte ha girat lleument el seu enfocament i a partir d’ara el vi fet a Sabadell es podrà comercialitzar i ser comprat pel públic en general a la bodega La Fastuska, el rebost de l’EDI i la botelleria Sant Jaume. El preu ronda els 12 euros per ampolla. Fins ara el consistori comprava la producció i donava les ampolles de vi com a obsequi en actes protocol·laris. Hi ha vi negre i vi blanc, d’una producció limitada a menys de 400 de vi blanc i poc més de 600 de vi negre. Totes són edicions numerades, segons han explicat els responsables de l’Olivera.

La cooperativa va néixer l’any 1974 a Vallbona de les Monges i té un projecte social que cultiva la terra i elabora caldos blancs, espumosos i vins dolços.

Treballem per una agricultura social i cívica. En aquest sentit treballem per produir aliments de qualitat, per la inserció de persones amb discapacitat i per l’estreta vinculació amb el territori”. De Ahumada ha relacionat el projecte amb les estratègies de smart city, “en tant que es treballa per un creixement sostenible”, ha assegurat Carles de Ahumada, president de l’Olivera.

Per part del consistori, han estat presents a l’acte el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluis Monge, i el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, que ha destacat el compromís amb Sabadell de la cooperativa. L’Ajuntament assegura que el projecte ‘Parc Agrari de Sabadell, vinyes compartides i compromeses’ vol donar força al sector primari de forma sostenible tècnicament i socialment innovadora.

La vinya del Parc Agrari

La vinya del Parc Agrari es va plantar l’any 2008. Representants de l’Olivera han assenyalat que han hagut de rectificar algunes decisions per encarar millor el projecte. En aquests anys la producció ha estat reduïda. L’any 2013 es van collir 1,1 tones de raïm, permetent embotellar un miler d’ampolles (680 de negre en base a raïm merlot, garnatxa negra i Monastrell i 390 de blanc en base a vinyes xarel·lo i chardonnay).

Foto portada: cata de vins, després de la presentació, a la Casa Duran. Autor: J.d.A.

One Comment