Foto portada: Núñez, Serracant i Rubio, aquest divendres. Autor: A. Pujadas.

El programa de masoveria urbana arrenca amb vuit habitatges

El programa de l’Ajuntament per donar vida als pisos buits mitjançant la Bossa de Masoveria Urbana ja té els primers vuit habitatges disponibles. A hores d’ara ja hi ha cinc pisos particulars inscrits i el consistori n’afegirà tres més en els propers dies, segons s’ha presentat aquest divendres.

Des del mes de novembre passat l’ajuntament de Sabadell té en marxa un programa per incentivar el lloguer de pisos buits mitjançant la masoveria urbana, en què un propietari lloga un pis a canvi que el llogater el rehabiliti. Els interessats s’han d’inscriure a les oficines de VIMUSA (més info: ‘Campanya d’incentius als propietaris per llogar pisos buits a Sabadell‘).

Aquest divendres la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Glòria Rubio, ha anunciat que des que es va obrir la Bossa de Masoveria Urbana s’han posat cinc pisos a disposició d’aquest nou sistema. L’empresa pública d’habitatge VIMUSA s’encarrega de posar en contacte propietaris i llogaters, de fer una valoració del cost de la rehabilitació, col·labora en la redacció i seguiment del contracte entre particulars.

A part dels cinc pisos particulars, Rubio ha anunciat que “en els propers dies” l’Ajuntament posarà a la Bossa de Masoveria Urbana tres habitatges públics del barri de Torre-romeu. Segons la regidora d’Habitatge, a partir dels càlculs de VIMUSA, a aquests pisos els hi cal una rehabilitació d’entre 5.500 i 6.000 euros. S’ofereixen contractes a tres anys ampliables dos més.

VIMUSA farà d’intermediària

El gerent de VIMUSA, Jordi Núñez, ha assegurat que “l’objectiu és anar a buscar aquells habitatges que necessiten una inversió inicial”. D’aquesta manera, es vol “que no sigui el propietari qui faci la inversió, sinó que sigui l’inquilí qui la faci”. VIMUSA farà una proposta del cost de la rehabilitació dels pisos, a partir de “criteris objectius”, de cara a establir el contracte de masoveria.

Els detalls del contracte entre particulars sempre dependran del criteri del propietari i del llogater, que acordaran el cost de la rehabilitació, la forma de pagament i la duració del contracte. Núñez ha explicat que l’objectiu és que el propietari pugui rehabilitar el pis independentment del cost pel llogater, ja que aquest podrà pagar amb diners o, també, posant en valor els seus oficis. VIMUSA també farà un seguiment de les obres de rehabilitació.

Foto portada: Núñez, Serracant i Rubio, aquest divendres. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.