Vi novell

La Bodega Coca celebra l’arribada del vi novell

  • Centenars de persones s’han apropat al carrer Brutau per participar de la festa.

  • La bodega Coca ha repartit 800 copes de vi novell entre els assistents a l’acte.

Tal com marca la tradició, l’11 de novembre, dia de Sant Martí, es realitza a Catalunya la Diada del Vi Novell, per celebrar la fi del cicle vitivinícola. A Sabadell la tradició està encapçalada per la bodega Coca.

Per aquesta raó, i seguint la tradició, la Bodega Coca, per setè any consecutiu ha celebrat una gran festa per rebre com es mereix, el primer vi de la collita de l’any. Aquest vi, el novell, donarà les pistes de com serà de bo el vi de la collita d’aquest any.

L’acte ha comptat amb l’assistència de centenars de persones, entre veïns, amics i representants del món associatiu i polític, que no han volgut perdre’s l’arribada i el posterior tast del vi novell.

L’acte, que ha proclamat la ‘República Monàrquica Independent de la Bodega Coca’, ha estat el fil conductor d’aquesta festa de l’arribada del nou vi. El públic ha pogut gaudir d’un espectacle teatralitzat, presentat pel sabadellenc Fermí Casado, i que ha comptat amb dosis d’humor i de foc, a càrrec de les Forques de Can Deu. Com cada any s’ha penjat la branca de pi, a la finestra de la Bodega, en aquesta ocasió, les germanes Gemma i Mireia Abant, campiones del món de biketrial, han pujat la branca de pi escalant en bicicleta per una estructura fins a una alçada de quatre metres, fins arribar a la finestra.

Le germanes Abant, pujant a la finestra de la Bodega. Autor: David B.

La responsable de la Bodega, Montse Coca, ha comentat a iSabadell:

Estem molt satisfets de com ha funcionat la festa, la gent s’ho ha passat bé i ha pogut participar d’una festa tradicional on hem repartit aproximadament 800 copes de vi novell entre els assistents a l’acte.

Què es el vi novell?

El vi novell és el primer vi que s’elabora de forma ràpida després de la verema, té pocs mesos d’envelliment. La seva comercialització també ha de ser molt ràpida, entre novembre i desembre, ja que és un vi que conserva les característiques del raïm amb què ha estat elaborat. És un vi que manté una concentració de carbònic natural, ric en aromes, fresc al paladar, lleuger, espurnejant, delicat, sensible als canvis i sobre tot amb personalitat pròpia.

La tradició diu què en els establiments on es comercialitzava el vi novell tenien penjada a la porta una branca de pi que es renovava cada any per indicar l’arribada d’un nou vi novell. La cultura popular recull aquest fet amb la dita: ‘On hi ha ram, hi ha mam, i si és de pi, és de bon vi’  

Foto portada: David B.

Comments are closed.