Un tren aturat a l'estació de Plaça Major. Autor: David B.

FGC reduirà el temps d’espera a cinc minuts

El Govern de la Generalitat ha autoritzat aquest dimarts l’adquisició de 15 nous trens per al metro del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) mitjançant una despesa plurianunal de 130 milions d’euros.

Amb la compra de les noves unitats, que s’han de fabricar i que s’aniran incorporant a partir de 2019, permetrà incrementar freqüències i donar resposta a l’augment de demanda que està experimentant la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquests nous trens es reduirà a la meitat la freqüència de pas entre plaça Catalunya i Sabadell, es passarà d’una freqüència de 10 a cinc minuts. La freqüència entre plaça Catalunya i Terrassa passarà dels 7-8 minuts actuals a només cinc, segons el govern català i sempre en hora punta.

Noves estacions

La prolongació de la línia a Sabadell amb l’entrada en servei el passat mes de setembre de les estacions Can Feu-Gràcia i Plaça Major, es culminarà abans de l’estiu, amb 3,7 quilòmetres de via i tres noves estacions, Creu Alta, Plaça Espanya i Ca n’Oriac.

Foto portada: Un tren aturat a l’estació de Plaça Major. Autor: David B.

Comments are closed.