La justícia avala l’ocupació de la seu del BBVA durant 17 dies el març de 2014

210314 PAH Sabadell

Absolts. Els tribunals han absolt a totes les persones acusades per protagonitzar una llarga ocupació de la seu principal del BBVA a Sabadell. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHCS) va protagonitzar l’ocupació més llarga d’una oficina bancària a l’estat espanyol. Dos anys després, els tribunals no hi troben cap fet delictiu.

La vista oral del 18 de gener ja va deixar bones sensacions als representants de la PAH Sabadell. Ara s’ha ratificat que els acusats han estat absolts malgrat que la fiscalia i els representants del banc demanaven una sanció econòmica d’uns 1.500 euros (més info: ‘Fiscalia i BBVA demanen sancionar la PAH Sabadell‘). Se’ls acusava d’ocupació d’espai públic fora de l’horari d’oficina. La PAH ho ha celebrat exhortant l’entitat financera ara a destinar “menys recursos a intentar condemnar-nos i més a mobilitzar el seu parc buit, que està podrint-se de fàstic per la seva inacció i manca de sensibilitat social”.

L’ocupació es va produir el mes de març de l’any 2014, i va comportar una gran polseguera política, amb diversos diputats de formacions d’esquerres donant suport a la PAH i la solidaritat de plataformes similars de tota Espanya. Es tracta d’una reivindicació per alliberar dels deutes a una desena llarga d’avalistes. Després d’un acord amb la mediació de l’Ajuntament, tot plegat va acabar amb una gran festa, amb uns dos milers de persones a la plaça Sant Roc (més info: ‘La PAH gana la batalla de los avales‘). Més endavant, el BBVA va dur als tribunals l’ocupació. Ara els tribunals desestimen la seva petició.

Foto portada: roda de premsa durant l’ocupació amb els representants de la PAH Sabadell, Pau Llonch, i la portaveu de la PAH del moment, Ada Colau. Autor: David B. 

, ,

Els comentaris estan tancats.