Foto portada: rotonda sobre la C58, entre Sabadell i Badia.

Més carrils a la C-58 al seu pas per Sabadell

El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà 35,2 milions d’euros per a la realització d’obres de millora a la C-58, entre Badia i Terrassa, que ajudaran a descongestionar aquesta via que connecta el Vallès Occidental amb Barcelona.

Actualment, la C-58 és una de les vies principals d’accés a Barcelona per als vehicles que venen des del Vallès Occidental i el Bages. L’actual via presenta unes intensitats de trànsit que varien entre els 83.000 vehicles al dia a l’alçada de Sant Quirze del Vallés i els 165.000 a l’alçada de Badia del Vallès. A les hores punta hi ha trams, que corresponen a les zones d’influència dels enllaços, on la intensitat de trànsit fa que la via es congestioni amb facilitat.

Ampliació de carrils

A la calçada en sentit Barcelona es duran a terme dues actuacions. Una serà l’ampliació a tres carrils del tronc central a partir de l’enllaç Terrassa est Polígons fins a connectar amb Sabadell Centre, entre els punts quilomètrics 12,6 i el 17, per un import previst de 12,5 milions d’euros. Aquesta obra permetrà incrementar la capacitat d’aquest tram de via de 4,4 quilòmetres, que diàriament suporta 57.000 vehicles de mitjana.

L’altra obra serà la construcció de dos carrils de trenat d’1,8 quilòmetres, a partir del nus de Sant Pau de Riu Sec, per facilitar la incorporació a l’AP-7 i la B-30. Aquest tram de via té una intensitat mitjana de trànsit de 81.000 vehicles en sentit Barcelona, dels quals 20.000 es desvien cap a l’AP-7. Aquesta actuació té un cost previst de 7 milions d’euros. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha assegurat que “durant aquesta setmana hem estat treballant amb el conseller Rull”.

És necessari actuar a la C-58, sobre tot en el tram Terrassa-Sabadell, però també en el tram Sabadell-Badia, per tal de descongestionar el coll d’ampolla que es la connexió amb la B-30 en ambdós sentits. És una bona noticia treballar conjuntament amb la Generalitat en un dels punts més complicats de la xarxa viària del país”

Fernàndez ha manifestat que “estem a l’inici d’aquestes millores i treballarem en la proposta i en veurem el detall del tram que afecta a Sabadell i que també ens pugui permetre la millora d’altres qüestions que ens puguin afectar”.

Foto portada: rotonda sobre la C-58, entre Sabadell i Badia. 

One Comment