Foto portada: llums al carrer de Sant Antoni. Autora: Dihör.

‘Sabadell il·lumina’, la nova campanya de Nadal de la ciutat

Aquest matí s’ha presentat la nova Campanya de Nadal 2016, que inclou les activitats que es duran a terme a la ciutat des del 25 de novembre fins al dia 5 de gener.

Les activitats d’aquest any giraran al voltant del Conte de Nadal de David Vila, que “vol desgranar un imaginari propi de Sabadell i identificar la ciutat amb la festa que està fent”, com ha explicat la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. L’altre nexe de referència de la festa serà el fanalet, que també s’ha extret del conte i “permet incrementar la part participativa de les escoles, que el faran en tallers”, ha dit Chacon.

El Black Friday i la Fira de Santa Llúcia, del dia 25 de novembre, donaran el tret de sortida a la campanya de Nadal. Enguany, la fira canvia d’ubicació i s’instal·larà a la plaça Sant Roc, on hi serà fins al 24 de desembre. El cap de setmana del 26 i 27 de novembre se celebrarà la fira de productes nadalencs, adreçada a un públic més infantil. La Nit de Compres s’avança una setmana i se celebrarà el 3 de desembre.

Martínez ha explicat que l’Ajuntament “ha intentat acompanyar a les entitats perquè hi hagi activitats a tot arreu”. D’aquesta manera, el Caga Tió Gegant i la resta d’activitats estaran presents a tots els barris. També hi haurà esdeveniments esportius, com la cursa La Nostra, el 31 de setembre, o la Cursa del riu Ripoll.

Il·luminació de la ciutat

Trencant amb la tradició, les llums de Nadal s’encendran el dissabte 26 de novembre “per no coincidir amb la commemoració del dia de la violència de gènere”, ha explicat Martínez, que ha parlat dels valors i la solidaritat que inclouen algunes activitats, com la programació dels Drets Humans o la campanya Joguines no Sexistes. L’alcalde, Juli Fernàndez, ha donat alguns detalls d’aquesta encesa, que il·luminarà alguns edificis emblemàtics de manera diferent, com la Torre de l’Aigua, per fer-los singulars.

En la il·luminació de l’Ajuntament l’element singular serà el fanalet gran, que porta el fil amb la resta de la festa i que es posarà a la façana”, ha explicat.

Marisol Martínez ha posat el valor el treball conjunt amb les associacions de comerciants per la il·luminació i les activitats. L’eix comercial estarà il·luminat per cortines de llum blanca, però la diferència d’aquest any és la col·locació de cinc arbres de Nadal d’il·luminació gegants en espais públics estratègics “per a que tothom tingui aquest esperit nadalenc”, segons ha dit la regidora.

Campament infantil

Una de les activitats centrals per als més petits serà el Teixit Sabadell, que recrea l’ambientació de l’època tèxtil des del 19 de desembre al 4 de gener. En aquest campament s’hi explicarà el conte de Nadal i hi haurà alguns tallers. L’objectiu de l’activitat és, segons la regidora de Cultura, “refermar el sentiment de pertinença a la ciutat des de ben petits”.

Fernàndez, durant la presentació dels actes, a la Casa Duran. Autor: David B.
Fernàndez, durant la presentació dels actes, a la Casa Duran. Autor: David B.

Chacon també ha explicat que l’altre element que s’ha reformulat aquest any és la cavalcada de reis, de la qual es donaran els detalls més endavant i ho faran les entitats que en formen part. “Hi ha un nexe d’unió entre el que passa al passeig i a la Casa Duran”, ha dit la regidora, ja que aquest any el pessebre de la ciutat i les corals actuaran a l’edifici del carrer del Pedregar. Tot i això, la resta d’activitats habituals no canviaran.

Prioritat cultural

Marisol Martínez ha valorat el fet que des de tots els departaments s’hagi treballat per a que “la campanya tingui un relat, però també un futur”. Juli Fernàndez ha afegit que “ho fem amb l’objectiu que Sabadell sigui ciutat referent, important al nostre país. El teixit ha de ser protagonista i demostrar la capacitat que té”.

Pel que fa a la pista de patinatge, aquest any no s’instal·larà perquè, segons l’alcalde, “la nostra voluntat és fer que les festes es visquin a partir de la part cultural”, explicant que no és un problema de logística del Passeig. En aquest sentit, Marisol Martínez ha afegit que “el canvi d’ubicació d’alguns elements obeeix a la voluntat d’ampliar els espais del centre, que no és només el Passeig”.

Foto portada: llums al carrer de Sant Antoni. Autora: Dihör. 

Comments are closed.