Signen un conveni amb ISGlobal per fer polítiques amb evidències científiques

L’Ajuntament de Sabadell ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut de Salut Global (ISGlobal) de Barcelona per desenvolupar polítiques públiques ambientals a partir d’evidències científiques. L’executiu considera que d’aquesta manera es podrà millorar, amb més certesa, la qualitat de vida de la ciutadania.

El coordinador del Programa de Recerca Infantil d’ISGlobal, el doctor Jordi Sunyer, ha assegurat que amb aquest conveni es formalitza una relació de més de tretze anys entre l’Ajuntament i l’institut de recerca. L’Institut fa recerca, però té una aplicació directa amb la política, com per exemple, reorganitzar la mobilitat de la ciutat per millorar la salut de la ciutadania. La missió del centre de recerca és aplicar les investigacions a la vida real, portar-les a la pràctica.

Sabadell, una ciutat per estudiar

Entre el 2002 i el 2004, per com estava organitzada la sanitat a Sabadell i els serveis de salut públics, es va decidir que un centre de recerca faria investigació d’acord amb els interessos d’un ajuntament. El projecte principal que té l’ISGlobal a la ciutat és un que va iniciar l’any 2004, el projecte INMA, que encara continua.

Un grup de dones embarassades va acceptar formar part d’aquest projecte i des de la setmana 12 de gestació fins a l’actualitat s’ha investigat el desenvolupament dels nens relacionant-lo amb l’alimentació i la contaminació atmosfèrica, és a dir, com afecta la seva salut i en el seu creixement”, ha assegurat el doctor Sunyer.

Segons l’alcalde, Juli Fernàndez, s’oficialitza una relació entre la fundació i l’ajuntament. Avui dia, ja s’estan aplicant mesures, ha informat Fernàndez, que busquen millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Per exemple, una de les mesures és reduir l’exposició dels ciutadans a les partícules de nitrogen i es fa evitant l’ús transport privat.

Busquem que a partir de l’evidència científica s’estableixin polítiques públiques, en aquest cas en l’àmbit de la salut. Cal conèixer com afecten els factors externs al desenvolupament de la ciutadania. A partir de les evidències, nosaltres prenem decisions per protegir la salut de la ciutadania”, puntualitza Fernàndez.

L’Institut de Salut Global de Barcelona voldria desenvolupar un nou projecte a la ciutat per conèixer quin impacte té l’ús de les noves tecnologies en el desenvolupament dels nens. Tot i així, encara és una idea perquè no tenen el pressupost per dur-lo a terme.

Foto portada: Signatura de l’acord entre l’Ajuntament i l’Institut de Salut Global de Barcelona Autora: A. Blánquez.

Comments are closed.