Campanya soroll

Sis queixes cada dia pel soroll

  • El govern local reconeix que es presenten 2.300 queixes anuals per contaminació acústica.

  • Comença la campanya ‘Sabadell sona bé! Sabadell dorm bé’.

El govern local posa en marxa una campanya d’informació al voltant del soroll. S’ha posat en marxa amb la inauguració d’una exposició al centre cívic de Can Deu. Cada any hi ha 2.300 queixes per contaminació sonora a la ciutat.

El regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluis Monge (PSC), manté que “sovint conviure vol dir compartir espais i que algunes de les activitats puguin molestar els altres”. Tot i així, creu que cal avançar en fer compatibles les activitats amb el descans. El consistori admet que cada any es reben 2.300 queixes per contaminació sonora, l’equivalent a més de sis queixes diàries. Una xifra estable malgrat l’Ordenança del soroll i vibracions o el Pla d’acció per la millora de la qualitat acústica 2012-2017 (més info: ‘Sabadell és una ciutat sorollosa?‘).

Segons el Mapa Local del Soroll dos de cada 10 sabadellencs viuen en zones més sorolloses del permès. A la nit la xifra puja fins el 25 per cent del total. La carretera de Barcelona i la Ronda Ponent eren els dos carrers més sorollosos quan es va fer l’estudi.

En aquest sentit, i per a divulgar la normativa al respecte s’inicia una campanya. ‘Sabadell sona bé! Sabadell dorm bé’ està composada per una exposició al centre cívic de Can Deu ‘Adéu al soroll’, que estarà disponible fins el 13 de novembre. A més, es presentarà una guia per part del servei Sabadell Mediació orientada als conflictes de veinatge. El 12 de novembre es farà també una jornada específica sobre com sensibilitzar la ciutadania sobre el soroll. A nivell escolar es faran tallers, tant a primària com a secundària. El 12 de novembre es farà un circuit de descoberta acústica.

Foto portada: Monge, a Can Deu. Autor: Aj. Sabadell / cedida.

One Comment