Un defecte de forma obliga a repetir part de la preinscripció a les escoles bressol

  • Degut a la no publicació en el Butlletí Oficial de la Privíncia de Barcelona d’una sèrie de canvis.

  • Un ciutadà demana que es repeteixi tot el procés de nou i no només d’una part.

Un defecte de forma ha obligat a repetir part del procés de preinscripció a les llar d’infants municipals de Sabadell. Una vegada finalitzat el procés de preinscripció i mentre s’estava realitzant la matriculació pel curs 2015-2016, una família va presentar un recurs, degut a un error de forma: l’Ajuntament havia fet alguns canvis i no els havia publicat al Butlletí Oficial de la Província.

Desprès de la revisió pertinent, s’ha estimat aquesta al·legació, per la qual cosa és d’aplicació la normativa vigent en aquell moment, és a dir, la del curs passat, sense incorporar les modificacions que es preveien pel curs 2015-2016. La principal diferència es troba a l’hora d’acreditar que tots dos progenitors treballen. Els canvis no assimilaven l’excedència per tenir cura de fills a la situació laboral activa i per altra banda només contemplaven la presentació de la nòmina o el rebut d’autònom per acreditar que s’estava treballant. Fins aquest any era suficient amb un certificat de l’empresa.

D’acord amb això s’ha repetit el procés de baremació de totes les sol·licituds de preinscripció presentades aplicant només els criteris prioritzats, vigents des del curs 2014-2015. Molt poques famílies havien utilitzat les noves maneres d’acreditació, per la qual cosa la llista d’admesos a vuit de les onze escoles no es modifica, tot i que s’està pendent de finalitzar el procés. Segons fonts municipals, a les tres escoles restants s’està treballant per garantir que la nova baremació no perjudiqui a ningú.

“Vull depurar responsabilitats”

El ciutadà de Sabadell que va fer el recurs i que prefereix mantenir-se en l’anonimat ha explicat a iSabadell el cas de les adjudicacions de les places a les escoles bressol. En primer lloc denuncia que tot ciutadà cal que tingui el reglament al seu abast i no un annex. A continuació, veu que el reglament no és vigent sinó que és del 2012 i encara estava indexat a la pàgina web de la Oficina Municipal d’Escolarització. Se sent enganyat i vol depurar responsabilitats ja que segons ell “un acte administratiu d’aquesta envergadura que vulnera algun principi constitucional és nul de ple dret”. Per tant ell -a diferència de l’Ajuntament que només ha estimat parcialment el recurs i només repetirà el barematge d’aquells punts que no estaven inclosos en el reglament de l’any 2015- demana que es repeteixi tot el procediment a totes les escoles de Sabadell.

Foto portada: el Centre d’Educació Infantil i Familiar Joaquim Blume, a Sol i Padrís, l’any 2012. Autor: J.d.A.

 

Comments are closed.