Obres Metro aturades

Declaració unitària contra l’aturada de les obres del Metro

Tots els partits polítics presents a l’ajuntament han aprovat aquest divendres per unanimitat un manifest davant l’aturada temporal de les obres d’allargament de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell. Reproduïm íntegrament la declaració.

El text defineix com a “inacceptable” l’aturada de les obres, insta la Generalitat a mantenir el calendari previst i acabar els treballs el 2015,  demana el govern català informació puntual i actualitzada, i compromet totes les formacions polítiques a treballar per reduir les actuals afectacions de les obres en la vida ciutadana, sobretot a Ca n’Oriac, Plaça d’Espanya, el passeig de la plaça Major i Gràcia.

El text signat per unanimitat per les sis formacions amb representació al consistori (Partit dels Socialistes, Convergència i Unió, Partit Popular, Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa i l’Entesa per Sabadell és el següent:

Arran de l’anunci fet dimecres pel Govern de la Generalitat de Catalunya que les obres de perllongament dels Ferrocarrils al seu pas per Sabadell s’aturaven per tal de buscar un nou sistema de finançament,

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell, presidida per l’Alcalde,

MANIFESTA:

1. L’aturada de les obres per part de la Generalitat és inacceptable per Sabadell. Un anunci no esperat i no compartit per la ciutat.

2. Traslladem a tots els sabadellencs i sabadellenques el compromís de tots els grups municipals de treballar per aconseguir que aquesta aturada sigui el més curta possible.

3. Instem la Generalitat que garanteixi, tal com ha anunciat, que es mantindrà el calendari previst d’acabament de l’obra, és a dir, l’any 2015.

4. Demanem a la Generalitat que mantingui en tot moment informat l’Ajuntament de l’evolució del calendari i de l’estat del finançament, en el si de la Comissió tècnica acordada pel conseller Lluís Recoder i l’alcalde Manuel Bustos.

5. Instem la Generalitat que es constitueixi com més aviat millor aquesta Comissió tècnica i que es posi a treballar al més aviat possible i que convoqui de forma urgent les Comissions de Seguiment de les obres de perllongament dels Ferrocarrils.

6. Treballarem per tal que es minimitzi l’impacte de l’aturada, especialment a la superfície: el pou d’atac al Nord, la Plaça d’Espanya i el Passeig de la Plaça Major i per garantir el soterrament de Gràcia i Can Feu.

7. Som conscients que la situació econòmica global és molt delicada i que totes les administracions han de fer esforços per adaptar-se a la realitat econòmica, però en cap cas podem admetre un endarreriment de les obres de perllongament dels Ferrocarrils al seu pas per Sabadell perquè afecten de manera molt important el conjunt de la ciutat. Considerem prioritària tota inversió en transport públic per garantir una mobilitat més equitativa i sostenible.

8. Traslladarem de forma urgent al Govern de la Generalitat i al conjunt de la ciutadania aquesta Declaració, posant per endavant que per a Sabadell és de vital importància que les obres continuïn, respectant els punts anteriors.

Comments are closed.