Què fem amb aquest solar?

L’Entesa per Sabadell vol que el solar resultant de l’enderroc de l’antic vapor Cusidó tingui un ús social per part de la ciutadania. Saben que són temps difícils per a les inversions però volen obrir un procés de participació perquè un dels pocs espais lliures de la Creu Alta sigui d’ús públic. Proposaran una moció en aquest sentit en el proper ple.

 

Després d’anys abandonat, part de la façana de l’antic Vapor Cusidó, a la Creu Alta, va esfondrar-se el passat mes de setembre. Després d’aquests fets, que van afectar diversos vehicles aparcats al carrer, tota la nau va ser enderrocada. Actualment, poca cosa queda de l’antiga nau tèxtil. El perímetre està tapiat per una paret i a dins hi ha un espai d’uns 4.000 metres quadrats, buit i tancat.

L’Entesa per Sabadell proposa donar un ús a aquesta illa i fer-ho amb una despesa moderada. Per això, volen que es faci un procés de participació entre el veinat i les entitats de la zona i s’adequi de forma provisional l’espai per a fer activitats. L’Entesa considera que el lleure per infants, joves i gent gran, l’estacionament de vehicles o un hort urbà serien opcions positives.

En aquest sentit, asseguren que hi ha moltes ciutats on s’han aprofitat espais similars per fer espais urbans amb utilització pública. Hi ha projectes com ‘Esto no es un solar’ a Saragossa, ‘El campo de cebada’ o ‘Esta es una plaza’ a Madrid. Sense anar gaire lluny, també s’han posat en marxa projectes similars a Terrassa amb ‘Plantem-nos’ i Barcelona on s’han recuperat diversos solars privats en desús. Tots ells serien línies a seguir pel que vol fer l’Entesa a l’antic Vapor Cusidó.

Comments are closed.