3.000 aficionats a la cultura japonesa passen per Sabadell

Durant aquest cap de setmana, han passat per Fira Sabadell una desfilada de perruques de colors llampants, acompanyats dels seus corresponents vestits originals i molt treballats, per tal d’assemblar-se el màxim possible als seus personatges predilectes de còmic japonès. L’afany per assemblar-se, tant en el vestuari com en la interpretació, al seu ídol del còmic es diu Cosplay i s’ha pogut veure a la Fira ExpOtaku Sabadell 2012, que ha complert la segona edició a la ciutat.

ExpOtaku 2
Un dels estands de la Fira, aquest cap de setmana. Autor: David B.

Un públic majoritàriament jove, d’entre 16 i 25 anys, molt identificat amb la cultura japonesa i del “manga”, ha gaudit aquests dies de diverses activitats, entre les que han destacat els concerts realitzats dissabte a la tarda, la gimcana i la plataforma de simulació del famós joc Angry birds.

Les conferències de temàtica variada també han estat molt seguides, especialment la conferència sobre Tohou i la titulada “Un, dos, tres, Japó”, on s’han explicat consells sobre com preparar un viatge a Japó. No hi podien faltar en aquesta mostra, les exhibicions de diferents arts marcials; Aikido, Kenpo Karate i Nanbudo, a càrrec de l’escola Tada Ima Dojo de Sabadell.

ExpOtaku 3
Exhibició d'arts marcials a la fira. Autor: David B.

A part de les activitats i concerts programats, a la fira s’ha pogut trobar tot de material relacionat amb aquests personatges de ficció; còmics, vídeos, peluixos, complements i vestuari. Culinàriament parlant, ens podíem apropar als sabors exòtics del Japó, ja que els visitants tenien la possibilitat de degustar diferents plats; sopa de miso, noodles o sushi, acabant l’àpat amb un dolç Dorayaki, conegut per ser les postres predilectes de Doraemon, un dels personatges presents en aquest saló.

Com a novetat d’aquesta edició, s’ha creat una subhasta amb material de segona mà, que ha tingut molta més acollida de la que en un principi s’esperava.

L’assistència de públic creix un 25 per cent

Segons el responsable del Saló, Albert Carpi, Fira ExpOtaku Sabadell ha tingut aproximadament 3.000 visitants, un augment d’un 25 per cent més de visitants que l’anterior edició, mostrant-se molt satisfet per tal com s’ha desenvolupat el saló aquest 2012. La gran final de Cosplay i el posterior lliurament de premis, ha posat punt i final a tres dies on els Otaku (aficionats a la cultura Asiàtica) han pogut compartir experiències i coneixements.

5 Comments