Sabadell Ple

A voltes amb els deutes entre governs

En una mateixa reunió, el consistori demana a la Generalitat que pagui el que deu a l’Ajuntament, dóna suport al govern català per reclamar a l’espanyol els deutes contrets i es compromet a fer públic el que deu als proveïdors i pagar de forma prioritària.

Com vam informar en una notícia anterior, en les últimes setmanes els deutes que tenen contrets unes administracions amb les altres està agafant protagonisme polític. Fins el punt que en l’última Junta de Govern Local, l’equivalent a la reunió del govern català o espanyol però a escala municipal i amb l’assistència dels portaveus de l’oposició, s’han aprovat tres declaracions en aquest sentit. Ho resumim de forma entenedora:

1. L’ajuntament de Sabadell demana a l’alcalde, Manuel Bustos, que faci públic quants diners deu la Generalitat a l’ajuntament. També insta a que el govern català els liquidi de forma urgent. En aquest sentit, cal tenir en compte que el consistori presta serveis pels quals no reb recursos. La proposició també esmenta la reducció d’aportacions de la Generalitat, per exemple, en les escoles bressol. Tots els partits amb representació a l’ajuntament hi han votat a favor.

2. L’ajuntament de Sabadell dóna suport a la Generalitat en les seves reclamacions davant el govern central. La proposició ha estat presentada per CiU però ha rebut el suport de totes les formacions.

3. L’ajuntament de Sabadell es compromet a fer públic el deute que té amb els seus proveïdors. Aquesta proposta també ha vingut de la mà de Convergència i Unió i pretén que el consistori faci públic i liquidi de forma urgent els deutes que té amb proveïdors i altres administracions.

Malgrat aquests acords, encara es parlarà durant dies dels deutes entre administracions. Sense anar gaire lluny, durant el proper ple, convocat per aquest dimarts 7 de febrer.

Notícies relacionades:
CiU demana “seriositat” sobre els deutes entre administracions

Comments are closed.