sindicats reforma laboral No sabadell

Els sindicats escalfen motors contra la reforma laboral

Els sindicats majoritaris, Comissions Obreres i la Unió General de Treballadors, convoquen la ciutadania el proper diumenge al migdia a manifestar-se contra la reforma laboral aprovada per decret el passat 10 de febrer. Aquest dijous s’han concentrat en diversos ajuntaments i aquest divendres han repartit octavetes a les estacions de tren. Tot per incitar a participar diumenge.

Octavetes-RENFE-Centre
L'estació de Sabadell Centre, aquest matí.

Els sindicats majoritaris diuen no a la reforma laboral per cinc motius:

1. L’acomiadament s’abarateix. Creuen que la majoria d’indemnitzacions passaran a ser de vint dies per any, ja que s’augmenten els casos per definir un acomiadament com a procedent.

2. Hi haurà baixades de sou. Amb caigudes d’ingressos o vendes en dos trimestres, es pot retallar el sou. Si passa en tres trimestres l’acomiadament és procedent.

3. La regulació d’ocupació s’agilitza. Els expedients de regulació d’ocupació (ERO) es faran sense mediació i autorització de l’administració pública.

4. La negociació col·lectiva perd força. Les empreses es poden despenjar dels convenis col·lectius amb dos trimestres amb baixada d’ingressos.

5. Precarietat juvenil. Segons els sindicats, la reforma no crearà ocupació i condemna el jovent a salaris baixos, contractes precaris i menys drets.

Octavetes-RENFE-Centre-2
Ciutadans consultant la informació

Els sindicats han iniciat mobilitzacions de cara a la manifestació d’aquest diumenge. Aquest dijous s’han concentrat gairebé un centenar de delegats a l’ajuntament de Sabadell, ocupant-lo durant una estona.

D’altra banda, aquest divendres han repartit octavetes amb els arguments que tenen contra la reforma laboral a l’entrada i sortida de les estacions de tren. Consideren que la reforma és injusta, ineficaç i inútil.

Comments are closed.