Bustos i Manau, a la roda de premsa

Bustos: “Els gestors d’Unnim han d’explicar la seva gestió nefasta”

  • “La ciutat girarà l’esquena a Unnim” si no és sensible amb els que pateixen, diu Bustos.

  • El govern local dóna suport a la ILP per demanar la dació en pagament.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, assegura que els gestors d’Unnim han de donar resposta a la seva “nefasta gestió”. Les declaracions s’han produït en el marc d’una roda de premsa per presentar la proposta que el consistori farà a les entitats bancàries per evitar més desnonaments. Bustos s’ha mostrat molt irritat perquè Unnim respon amb formularis estàndart les instàncies per evitar probables desnonaments. “Si la respsota rebuda a les persones amb problemes és una resposta d’ofici “la ciutat girarà l’esquena a Unnim”, ha dit Bustos.

L’ajuntament de Sabadell, a través de l’oficina SBD Habitatge, fa de mediador sovint entre les persones que corren perill de perdre el seu habitatge i les entitats financeres. Per això, han caigut especialment malament les respostes d’ofici que algunes entitats fan a les peticions de dació en pagament. Ho consideren una falta de sensibilitat cap a la gent que pateix. Bustos i el tinent d’alcalde d’Habitatge ho han concretat en Unnim, l’antiga Caixa Sabadell, ara ja propietat del BBVA.

Bustos ha arribat a demanar explicacions urgents del procés que va acabar amb la intervenció d’Unnim i la subasta.

“Sabadell té dret a conéixer la gestió nefasta que va provocar la intervenció. Els que han estat responsables han de respondre. Tenim dret… No pot ser que aquest desastre que avui estem veient, que ha sigut intervinguda, que té un forat, ens doni una resposta administrativa quan demanem que siguin sensibles amb la gent que ho passa malament”.

Segons Bustos, a partir d’ara, sempre que quan s’intervingui en un cas de probable desnonament i el consistori rebi una resposta de formulari per part de l’entitat faran una roda de premsa per denunciar-ho. “No es pot tractar la gent d’aquesta manera; és inacceptable”. L’alcalde ha recordat que l’ajuntament intenta arribar a acords però que aquestes respostes no són de rebut.

Els ciutadans tenen dret a conéixer quines entitats estan gestionant amb sensibilitat i quines no. La ciutat té dret a conéixer com es gestionen els recursos i quines entitats són sensbiles i quines només tenen interès en els beneficis.

Per això, ha demanat que a més de donar explicacions, siguin transparents i facin públics els comptes i balanços.

“Espero que el BBVA tingui una actitut sensible i canvii la que fins ara hem detectat a Unnim i que apliqui a la seva gestió sensibilitat per ajudar a les persones que estan esperant respostes i no una resposta d’ofici”.

Malgrat que l’alcalde ha centrat la seva crítica en Unnim, ha dit que era “un avís per a navegants” per a totes les entitats.

La seu històrica de Caixa Sabadell, al carrer de Gràcia.
La seu històrica de Caixa Sabadell, al carrer de Gràcia.

L’ajuntament dóna suport a la ILP per la dació en pagament

D’altra banda, Bustos ha mostrat el seu suport, i el del govern local, a la Iniciativa Legislativa Popular per demanar la dació en pagament i el lloguer social, que impulsen les Plataformes d’Afectats per la Hipoteca a nivell estatal, i que s’ha presentat aquest dimarts a Sabadell.

Comments are closed.