Jordi Font, Beltran, Rossinyol i Toni Font, regidors de CiU a Sabadell

CiU vol que s’auditi l’ajuntament de Sabadell

  • La federació nacionalista vol aclarir d’una vegada la situació de les arques municipals.

  • “Necessitem una radiografia real” perquè caldrà “filar molt prim” en les propostes de ciutat.

Després de setmanes de discussions sobre els números de l’ajuntament, el grup municipal de Convergència i Unió assegura que cal clarificar la situació d’una vegada i començar a mirar endavant i buscar respostes als reptes de la ciutat. Per això, proposaran al proper ple que una empresa externa, pactada entre govern i oposició, faci una auditoria de l’Ajuntament.

“La discussió sobre les xifres no té sentit”, assegura el portaveu de Convergència i Unió a Sabadell, Carles Rossinyol. Segons el regidor, fer un auditoria no és gens estrany a l’administració. Argumenta que el govern català de Pasqual Maragall va encarregar-ne una quan va arribar a la Generalitat, l’any 2003, i que el presidit per Artur Mas també ho va fer, l’any 2010. “Necessitem tenir una radiografia real de la situació econòmica de l’ajuntament”, ha dit Rossinyol, que vol mirar endavant.

Es evident que hi ha hagut una mala gestió però ara el més important és buscar solucions per millorar de cara al futur; si la política és interessant és per mirar el futur”, ha dit. “La situació actual mereix saber en quin estat està el consistori i que les discussions no girin sobre si és una xifra o una altra”, ha dit el portaveu convergent. “Ve una època on caldrà filar molt prim i per això és molt important tenir aquestes xires molt concretes i clares per fer propostes acurades i adaptades a la realitat. Per això proposem que es faci l’auditoria”

Per augmentar la transparència, CiU vol que es contracti una empresa externa i que es decideixi entre govern i oposició, a través de la Junta de Portaveus.

Preguntat per iSabadell sobre l’hipotètic cost de fer una auditoria externa, Rossinyol ha evitat donar xifres perquè “en aquests moments, no seria seriòs”, tot i que ha dit que hi ha grans multinacionals molt cares però també empreses catalanes “que surten més bé de preu”. “Hem de fer una inversió, que serà petita, que ens permeti garantit l’objectivitat”, ha dit.

Bateria de mocions econòmiques

Segons ha anunciat Rossinyol, el seu grup municipal presenta al proper ple municipal del 8 de maig tres mocions per clarificar la situació econòmica i poder mirar endavant. En primer lloc, instaran el govern a presentar un informe trimestral sobre el volum de factures impagades a proveidors, com obliga la llei de morositat de 2010. En segon lloc, clarificar la situació dels cobraments d’entitats de la ciutat que tenen factures pendents per part del consistori. Segons càlculs d’iSabadell, el consistori reconeix deure més de 260.000 euros a diverses entitats. Finalment, CiU vol que s’auditi el consistori i totes les seves empreses públiques.

Comments are closed.