Presentada l'onzena Festa de la Diversitat

La XI festa de la Diversitat de Sabadell escalfa motors

  • Un centenar de persones participen a la botifarrada popular de presentació de la XI festa de la Diversitat.

  • L’actuació de les Bruixes del Nord donen el tret de sortida a les activitats programades fins el 28 d’abril.

Aquest dissabte s’ha fet la presentació oficial de la XI Festa de la Diversitat amb una botifarrada popular a la plaça de l’Argub del Parc de Catalunya. L’onzena edició de la festa de la diversitat es realitzarà del 23 al 28 d’abril a diferents espais de la ciutat de Sabadell i portarà com a lema; “Pels nostres drets, ni un pas enrere”.

La onzena edició de la Festa de la Diversitat ha donat el seu tret d’inici aquest dissabte. A partir del dia de Sant Jordi anirà escalfant motors fins arribar a l’acte central del dissabte 28 d’abril. El programa presentat és el següent:

El 23 d’abril es posarà una parada de Sant Jordi amb llibres de segona mà, a preus populars, un llibre, un euro. La intenció d’aquesta parada és la de fer arribar la cultura a l’abast de tothom.

El dimarts 24 d’abril, hi ha prevista una xerrada inaugural sota el títol, Una veu des del Sàhara, realitzada pels Joves Saharauis de Catalunya.

Els dies 25 i 26, hi haurà diferents activitats, un passi de cinema a l’Imperial, monòlegs, lectures dramatitzades amb Antoni Dalmases entre d’altres, al pati del museu d’Art.

Per divendres a la nit hi haurà els Tastets a la plaça Dr. Robert, amb les actuacions de ‘Les Petits Djembefolàs’ (percussió africana), els ‘Assabè’ (folk dels Balcans), els ‘Afryka Revolution’ (música i percussió d’aquí i d’allà) i els Van de Vinatxo (folk del Ganxet).

Acte central al parc de Catalunya

Dissabte 28 a la plaça de l’Argub del parc de Catalunya, hi podrem trobar moltes activitats per a petits i grans; pel matí hi haurà paradetes de diferents entitats solidàries, una cercavila de Gegants i una exhibició d’esports rurals del País Basc, realitzats per quatre esportistes que mostraran totes les disciplines d’aquest esport.

Per la tarda hi ha programades actuacions amb música tradicional de Mali, danses llatines, danses del ventre i danses de Bollywood. Durant la nit es podrà veure l’actuació trepidant dels ‘Seneafrica’ amb la seva música senegalesa acompanyats de ballarins, ‘La Terrasseta de Preixens’, els ‘Zompa’ des de Nàpols que interpreten música festiva amb tocs de reggae, ska i percussió, els ‘100 grammes de Têtes’ que arriben de França, el seu ska i dub festiu fa que actualment siguin considerats com a un dels millors grups de França dins del seu estil. Tancaran la nit els ‘Che Sudaka’, argentins afincats a Barcelona.

Un cop presentades les activitats, han donat la paraula a l’alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre, i a continuació s’han servit mongetes amb botifarra, acabant l’acte amb una actuació i amb el bateig del Gripau de les Bruixes del Nord.

Comments are closed.