Manifestació retallades

Manifestació multitudinària en contra de les retallades del Govern

  • Segons els sindicats, unes 15.000 persones han acudit a la manifestació.

  • La protesta s’ha convocat a diversos punts de la geografia espanyola.

La manifestació en contra de la política de retallades que està portant a terme Mariano Rajoy, convocada per CCOO i UGT, ha estat una de les manifestacions més multitudinàries de les que es recorden a Sabadell. Simultàniament a la convocatòria de Sabadell, hi ha hagut manifestacions a Terrassa i a Barcelona, així com a Madrid i d’altres punts de la geografia espanyola.

El seguiment de la manifestació ha estat de 15.000 persones, segons ha informat a iSabadell els sindicats convocants. La comitiva ha sortit des de la plaça Marcet, ha baixat per la ronda Zamenhof, ha seguit pel carrer de Gràcia, Carrer les Valls, Passeig de la Plaça Major fins arribar a la Plaça del Doctor Robert.

Manifestació contra retallades
Moment de la manifestació a la Plaça Doctor Robert. Foto David B.

Durant el transcurs de la manifestació s’han escoltat consignes en contra de Rajoy i en contra de les retallades que està realitzant el govern espanyol, com és l’increment de l’IVA, la supressió de la paga de nadal als funcionaris i la reducció de la prestació de desocupació. També hi ha hagut escridassades en contra de la política de retallades del Govern d’Artur Mas i en contra de Convergència i Unió. Alguns dels càntics que s’han pogut escoltar han estat;  “Boti, boti, boti, Rajoy el qui no boti”, “Hijo de banquero, trabaja de minero” o “Contra les retallades, vaga general”, entre d’altres. A la manifestació s’hi han afegit representants i militants de diferents partits polítics, del PSC, de ICV, d’Euia i de l’Entesa. També hi havia entitats cíviques i reivindicatives com és el cas dels iaioflautes entre d’altres.

Manifestació contra les retallades
Moment dels parlaments a la manifestació. Foto: David B.

Un cop la capçalera de la manifestació ha arribat a la plaça del Doctor Robert, s’han llegit varis comunicats dels organitzadors, on s’ha demanat que es realitzi una vaga general al mes de setembre, es convoquin eleccions generals, i es posi punt i final a les retallades que està realitzant el president Rajoy.

Comments are closed.