Seu història de CASSA. Foto: CASSA

CASSA perd gairebé 900.000 euros en mig any

  • La Companyia d’Aigues de Sabadell tanca el semestre amb pèrdues de 880.000 euros.

  • Atribueix els mals resultats a la caiguda de la cartera de valors.

Males dades econòmiques per a la Companyia d’Aigues de Sabadell. CASSA ha tancat el primer semestre de l’any amb unes pèrdues de 880.000 euros. Segons un comunicat, la cartera de valors ha baixat en 1,54 milions, arrossegant el resultat general de la Companyia. Aquests xifres arriben en un moment clau per al futur de la segona suministradora d’aigua de Catalunya, quan es parla de canvis accionarials.

La Companyia d’Aigües de Sabadell va obtenir un benefici de 475.000 euros el primer semestre de l’any 2011. Ara n’ha perdut gairebé 900.000 euros. Segons el grup, si no hagués estat per la caiguda en el mercat de valors, el resultat hauria estat positiu, similar al de l’any passat. CASSA ha informat dels resultats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

La xifra de negoci ha estat de 16,25 milions, un 7,3 menys que el primer semestre de l’any 2011, segons l’agència EFE.

Possibles canvis accionarials

L’empresa va ser objectiu d’una opa fallida per part d’Aigues de Barcelona fa dos anys. Ara, però, segons diverses informacions periodístiques, alguns accionistes de CASSA estarien interessats a vendre encara que sigui a un menor preu. Entre l’accionariat de CASSA es troba l’ajuntament de Sabadell, l’empresa Agbar (Aigües de Barcelona), el BBVA (via l’antiga Caixa Sabadell), el Banc Sabadell, la Cambra de Comerç o el Gremi de Fabricants.

La principal beneficiada de l’operació seria l’empresa Agbar, que guanyaria pes mentre que les forces tradicionals sabadellenques en perdrien a causa de la venda. Segons aquests informacions, l’ajuntament seria el més contrari als canvis, mentre que qui més apreta és el BBVA.

La segona operadora d’aigues catalana

CASSA gestiona el servei d’aigua d’una cinquantena de municipis de Catalunya i Aragó. Ha construit diverses dessaladores d’aigua de mar i també gestiona depuradores d’aigües residuals. També és present a Fuerteventura i Cap Verd.

Foto portada: Companyia d’Aigües de Sabadell

Comments are closed.