Foto portada: l'equip femení de waterpolo, celebrant la seva plata a Londres 2012.

El waterpolo femení s’ha de conformar amb la plata a Londres

  • El combinat nord-americà passa per sobre d’Espanya i s’emporta l’or guanyant 8 a 5.
  • Sis nedadores del Club Natació  Sabadell han participat en una selecció que debuta amb plata a les Olimpiades.

Estats Units és la nova campiona olímpica de waterpolo femení. La selecció estatal no ha pogut arribar i moldre en uns Jocs Olímpics. S’ha hagut de conformar amb una plata, que tot i el resultat d’aquest dijous, no emmiralla l’èxit. Sis jugadores del Club Natació Sabadell són subcampiones olímpiques i Sabadell ja té les seves dues primeres medallistes: Mati Ortiz i Maica García.

La selecció espanyola de waterpolo femení és subcampiona olímpica. Estats Units ha guanyat el combinat espanyol en una final marcada pel segon quart estadounidenc, on han marcat les diferències. I això que Espanya ha començat avançant-se però no han pogut aguantar el ritme de les americanes, que han mantingut la renda durant l’últim quart. Al final, un 8 a 5 clar per a les americanes, que no han vist perillar en cap moment el resultat.

Tot i la decepció de la final, la derrota no pot emmirallar el gran paper de la selecció durant aquests Jocs Olímpics. I és que han estat subcampiones en la seva primera participació olímpica, després de protagonitzar grans moments. Bona part del combinat ha estat liderat per les nedadores del Club Natació Sabadell, sis en total.

Dos noms per a la història local

La medalla de plata per la selecció deixa dos noms per a la història de l’esport sabadellenc: les dues primeres medallistes nascudes a la ciutat, segons recorda el periodista Jordi Sánchez al Diari de Sabadell. Són Mati Ortiz i Maica García, dues de les sis jugadores del Club Natació Sabadell que s’han penjat la medalla en aquesta disciplina.

Han hagut de passar moltes edicions des que a finals del segle XIX els Jocs Olímpics es van reprendre perquè Sabadell tingués medallistes olímpics. Finalment, han arribat a Londres 2012 i per partida doble. Per a l’entitat del carrer Montcada cal també sumar les dues medalles aconseguides per la nedadora Mireia Belmonte la setmana passada.

Foto portada: l’equip femení de waterpolo, celebrant la seva plata a Londres 2012.

Comments are closed.