La Bassa de Sant Oleguer, a Sabadell

Les visites a La Bassa es disparen aquest estiu

  • En el que va d’any el recinte esportiu aplega més de 112.000 visites.

  • El bon temps i la crisi remen a favor de que La Bassa cada dia estigui a ple funcionament.

Anar a La Bassa està de moda. Si més no, aquest any. La gespa i la piscina està més plena que mai i les dades corroboren les impressions. Respecte a l’any passat les visites han pujat més d’un 20 per cent. El bon temps i la crisi fan que hi vagi més gent. Sou usuaris de La Bassa? Hi aneu sovint? Què és el que més us agrada?

L’ajuntament ha detectat un fort increment de visites a La Bassa de Sant Oleguer. A peu de piscina ja es parla que hi ha més gent que mai, un fet que també es demostra en els aparcaments de l’equipament, molt plens, i en les riuades de gent que baixen cap a la piscina cada dia carregades de neveres i tovalloles.

La piscina es converteix en punt de trobada aquest agost. Foto: David B.
La piscina es converteix en punt de trobada aquest agost. Foto: David B.

Aquest mateix dimecres la veïna de Campoamor Maria López s’ha desplaçat a La Bassa amb tota la seva família, fills i néts. Han anat a celebrat el seu sant:

Els nens s’ho passen molt bé als tobogans. Portem molt menjar i molta beguda amb gel per a refrescar-nos a la gespa a l’ombra. Aquest any no hem anat de vacances, només uns dies al poble, així que venim alguns dies cada setmana a La Bassa perquè els nens s’ho passen en gran. Últimament hi ha moltíssima gent”, diu.

Només aquest dimecres, 15 de juliol, han passat per La Bassa més de 3.000 persones, informa David B. Però aquest èxit no és flor d’un dia. Les dades de visitants són molt superiors, per exemple, a l’any passat.

En general els usuaris estan satisfets amb el servei que ofereix la piscina, però per exemple Fina Cruz es queixa que la gent reserva les cadires del pícnic a primera hora del matí “i no tornen fins l’hora de menjar”. “Guarden les taules com si fossin seves, no hi ha dret”, es queixa.

Més de 112.000 visites en un mes i mig

I és que si l’any passat es van produir gairebé 93.000 visites entre l’obertura i el 13 d’agost, aquest any aquestes xifres queden molt enrere. Segons el consistori, fins al 13 d’agost la Bassa ha tingut 112.676 visites, més d’un 20 per cent més que l’any passat, quan a més la Bassa va obrir uns dies abans.

Perquè va més gent a La Bassa?

Dos fets expliquen aquest increment d’usos del complex lúdic. Per un costat, el temps. El mes de juliol de 2011 va ser molt plujòs i no gaire calorós mentre que aquest any les temperatures són més altes, la pluja molt menor i ja anem per la tercera onada de calor. Un fet que sempre crida a donar-se una capbussada a la piscina.

Els tobogans fan les delícies dels més petits. Foto: David B.
Els tobogans fan les delícies dels més petits. Foto: David B.

Però el segon factor és socioeconòmic. La crisi està fent que molta gent es quedi a la ciutat durant les vacances. Es nota pels carrers, als aparcaments i a tot arreu. Aquest any Sabadell està més ple com també creu, a través del nostre Facebook, en David Márquez: “Aquest agost sembla, en general, que hagi més gent a Sabadell que altres estius” I en consonància, també els seus equipaments lúdics estan més plens.

Comments are closed.