Belmonte, en la prova olímpica dels 200 papallona. Foto: Reuters.

Mireia Belmonte estrena el medaller espanyol a Londres

  • La nedadora del Club Natació Sabadell s’endú la plata als 200 metres papallona.

  • La badalonina aconsegueix el rècord d’Espanya i pulveritza la seva marca personal.

La nedadora del Club Natació Sabadell Mireia Belmonte ha estrenat el medaller espanyol en els Jocs Olímpics de Londres 2012. La badalonina ha acariciat la medalla d’or en els 200 metres papallona però finalment ha estat segona darrera de la xinesa Liuyang Jiao.

Mireia Belmonte, que ha sortit a l’atac des de l’inici canviat la seva tàctica habitual, ha arribat segona ja al primer toc de paret i ha liderat la prova durant una part, això sí, molt igualada amb les xineses Jiao i Liu. Finalment, la nedadora del Natació Sabadell ha aconseguit la plata, sent superada al final per Jiao. Però no només això. Ha baixat un segon la seva millor marca, fent la carrera de la seva vida, superant també el rècord d’Espanya en la prova.

He passat moments molts durs aquest any i quan aconsegueixes un somni no saps com reaccionar. Quan he passat pel 150 sabia que era primera i he pensat que havia de nedar molt perquè tot i així sabia que em passaria la xinesa”, ha assenyalat al sortir de la piscina.

Belmonte obre el medaller

La plata de la nedadora de Badalona estrena el medaller espanyol en aquests olimpiades, on la delegació estatal esta tenint, com a mínim fins ara, una actuació poc destacable. De fet, fins ara és la pitjor actuació des dels Jocs de Seül 1988.

D’altra banda, Belmonte és la cinquena nedadora espanyola que aconsegueix pujar al pòdium olímpic, i la primera nedadora nascuda a l’estat espanyol que guanya una medalla, ja que l’anterior va ser Nina Zhivanevskaya. Per cert, també del Club Natació Sabadell.

Comments are closed.