Eufòria Castellera, Saballuts

Eufòria castellera dels Saballuts al descarregar ‘la Catedral’

  • Els Castellers de Sabadell aconsegueixen descarregar per primer cop en la història el 5 de 8 i la torre de 9 amb folre.

  • Els Minyons de Terrassa han fet llenya en el primer castell, obligant-los a baixar la dificultat dels castells.

Després del regust amarg deixat en la Diada de les Santes de Mataró, on els Castellers de Sabadell, no van poder descarregar el 5 de 8, han aconseguit la fita marcada en aquesta diada castellera de Festa Major de Sabadell: carregar i descarregar ‘la catedral’, tal i com es coneix el 5 de 8 en el món casteller.

Els camises verdes, han aconseguit el màxim dels seus propòsits per a la Festa Major de Sabadell, carregar i descarregar un dels castells que, tot i no ser de gamma extra, és un dels que més dificultats té al món casteller; el 5 de 8. L’actuació castellera d’aquesta Festa Major ha marcat una fita històrica, ja que els Saballuts, no contents amb descarregar el 5 de 8, han descarregat la torre de 9 amb folre i el 3 de 8, carregant també un pilar de 6 per finalitzar la diada.

Torre de 8 amb folre dels Saballuts. Foto: David B.

A la plaça Sant Roc s’han viscut moments d’eufòria i alegria col·lectiva a l’aconseguir aquesta fita històrica dels castellers sabadellencs.

Juntament amb els Saballuts, han actuat els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró. Els Minyons han fet llenya, sense ferits greus a destacar, en el primer dels castells, un 3 de 9 amb folre, circumstància que ha fet perdre la confiança dels terrassencs en els seus castells, baixant la dificultat en les següents rondes, descarregant el 4 de 8, el 2 de 8, i el 3 de 8. Els Capgrossos han descarregat el 5 de 8, el 4 de 9 amb folre i el 2 de 8.

Potser aquest és el moment indicat per què els Saballuts comencin a provar amb els castells de 9. Sort!

Foto Portada: David B.

Comments are closed.