Carme Garcia ICV Sabadell

ICV vol als supermercats productes frescos a preu social per a persones sense recursos

  • La formació ecosocialista portarà a Ple una moció perquè les superfícies comercials de Sabadell no llencin menjar.

  • Segons ICV, el Rebost Solidari ja no és suficient i cal ampliar el ventall.

Iniciativa per Catalunya Verds vol que l’ajuntament de Sabadell i els supermercats i hipermercats pactin un sistema que permeti a les persones sense recursos accedir a productes frescos a un preu simbòlic. La proposta serà duta al proper ple, i segons la portaveu d’ICV, Carme Garcia, es vol ampliar a altres municipis.

Segons l’explicat per la regidora Garcia i el regidor Carles Marlès, els ecosocialistes volen un sistema que doni sortida al menjar que llencen els supermercats cada dia (i que està a punt de caducar) mentre que a la vegada facilita la compra d’aquests productes a les persones que Serveis Socials consideri beneficiàries.

Actualment, a Sabadell hi ha 2.000 usuaris del Rebost Solidari, que facilita llegums i altres menjars secs a la població. ICV vol ara ampliar el ventall a la carna, el peix, la fruita i verdura o els làctics.

El que volem és fer un salt endavant. Sabem que a Sabadell cada dia es llencen tones de menjar fresc a les escombraries. Tenim uns 7.000 adults a l’atur i que ja no cobren cap prestació. Un dels reptes que tenim és tenir imaginació i voluntar per estudiar com apaivagar l’impacte de la crisi”, ha dit Garcia.

Amb aquest sistema, els supermercats posarien a disposició de les persones que autoritzés Serveis Socials a comprar a un preu simbòlic els productes frescos que ja no es poden vendre perquè estan a punt de caducar o ho acaben de fer. En canvi, encara es poden menjar.Per incentivar que els supermercats s’apuntin a la proposti i acordin amb l’ajuntament com sumar-s’hi, ICV vol que se’ls bonifiqui una part de la taxa de residus, ja que en generaran menys.

La proposta d’Iniciativa Verds també contempla fer una campanya de nom ‘A Sabadell no es llença menjar’ per a conscienciar la població, els mercats municipals i els establiments de la ciutat.

Comments are closed.