Un dels trams de l'obra del Passeig. Foto: J.d.A

El projecte del Passeig s’aprova sense estimar cap al·legació

  • ICV assegurat que finalment el Passeig “serà el Passeig del PSC” i no el de la ciutat.

  • El govern ha desestimat les al·legacions d’ICV, l’Entesa, la PTP, la Bosch i Cardellach i l’arquitecte Manel Larrosa.

A finals d’aquest any es preveu que comencin les obres per millorar l’entorn urbà del Passeig de la Plaça Major de Sabadell. En una primera fase, aniran des de la plaça de l’Àngel fins el Passeig Manresa. Ara per ara, es donen les últimes passes als tràmits administratius.

El govern local ha desestimat totes les al·legacions presentades per millorar el projecte. En total, cinc al·legacions i unes 25 propostes. L’oposició hi posa el crit al cel. Ens agradaria conéixer la vostra opinió sobre aquest projecte. Podeu consultar més informacions sobre el tema amb l’etiqueta ‘Passeig‘.

Iniciativa per Catalunya Verds considera que el projecte del Passeig serà finalment només el Passeig del PSC, malgrat tot un llarg procés participatiu (‘Construim el Passeig‘), que ha quedat en poca cosa segosn l’oposició. Fins i tot, l’arquitecte relator d’aquell procés ha manifestat la seva negativa al projecte del govern, fet pel departament d’Urbanisme i presentat el mes de juny.

Ara per ara, l’única opció de millora passa perquè es tinguin en compte algunes aportacions de la Fundació Bosch i Cardellach, que està debatint el projecte en les darreres setmanes. Es preveu que presentin un document en els propers dies.

Carles Marlés i Carme Garcia. ICV Sabadell
La portaveu d'ICV a Sabadell, Carme Garcia. Foto: J.d.A

Segons ICV, s’han plantejat diverses al·legacins. En total, n’han fet dues forces polítiques, Iniciativa i l’Entesa per Sabadell; dues entitats d’importància, la Fundació Bosch i Cardellach i Promoció del Transport Públic. També l’arquitecte Manel Larossa (regidor d’Urbanisme en l’era Farrés i fortament implicat en diverses entitats i reivindicacions). En total, més de 25 propostes de millora que han quedat descartades.

El govern s’ha inflat la boca parlant de participació quan al final de tot el procés s’ha vist que de participació n’hi ha hagut ben poca”, ha lamentat el regidor d’ICV, Carles Marlès.

En aquest sentit, ICV plantejava al·legacions legals i de forma. L’arquitecta Teresa Mira ha assenyalat que preveuen problemes en la relació entre autobusos i vianants si no es segreguen els carrils per a cada ús. I també mostren els seus dubtes davant la manca de referències històriques del projecte (l’antic surtidor o el templet modernista de Josep Renom) o per l’aposta per un Passeig que sigui com llarga catifa única que comuniqui la plaça Doctor Robert i la plaça de l’Àngel.

Plaça de l'Àngel Sabadell
La plaça de l'Àngel, un dels primers espais d'obres. Foto: J.d.A

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Joan Manau, ha assenyalat que es encara podrien incorporar millores sempre i quan complexin dues condicions: que no suposin un canvi de pressupost i que no retardin l’inici d’obres. Els treballs estan previstos per d’aquí pocs mesos, abans d’acabar l’any.

L’Entesa hi veu precipitació

En aquest sentit, l‘Entesa per Sabadell assegura que el govern s’està precipitant ara “després de tenir el projecte tres anys aturat”. En aquest sentit, la primera fase del projecte es va aprovar el 5 d’octubre pel govern local. L’Entesa ha presentat un total de 10 al·legacions, sense ser-ne considerades cap.

De fet, el debat sobre el futur Passeig de la Plaça Major tampoc es produirà al ple municipal, sinó que s’aprovarà tot el projecte en una Junta de Govern. Un fet que l’oposició també lamenta.

Una obra que definirà els espais centrals de la ciutat s’acabarà tirant endavant sense cap consens. No passarà ni pel Ple, anirà directament a la Junta de Govern, sense que hi hagi cap debat; aquest projecte no pot ser del PSC sinó que hauria de ser el de la ciutat”, ha dit la portaveu d’ICV, Carme Garcia.

Des de iSabadell recollirem les opinions dels internatures sobre aquest projecte, com hem anat fent en les informacions que hem publicat sobre aquest tema, i en breu farem un recull d’opinions de la ciutadania. Per això, ens agradaria convidar-nos a donar la vostra opinió.

Podeu veure la visita virtual al projecte que presenta el govern fent clic a l’enllaç a la maqueta 3D. I seguir les informacions fent clic a l’etiqueta ‘Passeig‘. Esperem les vostres opinions.

Comments are closed.