Horts urbans als solars buits?

  • L’Entesa vol omplir amb horts urbans els solars abandonats de Sabadell.

  • Es podria associar l’activitat a programes educatius, socials i aprofitar la producció.

La formació cívico-política Entesa per Sabadell vol aprofitar els solars abandonats que proliferen a Sabadell per fer una xarxa d’horts urbans ecològics. Els horts urbans estan cada cop més de moda, i l’Entesa creu que seria una bona forma de donar ús a allò en desús. De moment, el govern municipal veu amb bon ulls la proposta, que es parlarà en el ple de dimarts.

L’Entesa, que té dos regidors, creu que fent una xarxa d’horts urbans ecològics es dóna valor afegit als espais abandonats, millorant la qualitat de la ciutat. Creuen que pot servir per a posar una mica d’ordre i ús en allò abandonat.

D’altra banda, asseguren que poden generar-se activitats al seu voltant, i sentiment de barri o comunitat, aportar valors pedagògics i socials i fomentar les relacions entre petits i grans. Des del punt de vista de la producció, també poden servir per l’abastiment de fruites i verdures a aquells qui els gestionin. L’Entesa vol que es faci un cens de solars en desús que puguin acollir aquesta activitat, tant de propietat municipal com privada.

Els regidors de l'Entesa, Juli Moltò i Virgínia Domínguez.
Els regidors de l'Entesa, Juli Moltò i Virgínia Domínguez.

El regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Ricard Estrada, s’ha mostrat, en comunicació amb iSabadell, inicialment favorable a la mesura, tot i que creu que cal pulir alguns aspectes. Segons Estrada, els horts s’han d’ubicar “de forma coherent i allà on l’entorn acompanyi” i no a qualsevol espai abandonat de Sabadell.

Foto portada: Un solar abandonat allà on havien de fer-se pisos, al carrer Feijoo amb Nadal (Creu de Barberà). Autor: J.d.A

Comments are closed.