Seu de Domedel a Sabadell. Foto: David B.

L’empresa Domedel tanca de la nit al dia

  • La direcció va comunicar divendres passat al comitè d’empresa que tancava dilluns..

  • Els 50 treballadors de Sabadell, Terrassa, Caldes i Badalona, a l’espera de negociar l’ERO.

Els treballadors de l’empresa de sanitaris Domedel es van trobar divendres passat amb una sorpresa. Els representants del comitè d’empresa van reunir-se amb la direcció, que els va comunicar que el dia 1 d’octubre presentarien un Expedient de Regulació d’Ocupació i un concurs voluntari de creditors (antiga suspensió de pagaments). Tancaven l’empresa de la nit al dia. La plantilla assisteix encara als centres durant part del dia.

Segons informa el representat del sindicat UGT que vol mantenir l’anonimat, l’empresa va comunicar que no tenien diners per a pagar les nòmines i que davant aquesta situació preferien tancar. Segons la mateixa font, en total hi ha 57 treballadors en plantilla i un autònom dependent. 30 persones treballen al centre de Sabadell, situat a l’Eixample. “El personal està actiu a l’empresa però l’empresa està tancada”, assenyala el sindicalista. De fet, alguns treballadors acudeixen al seu centre de treball durant els dies sense res a fer. Simplement, asseguren que volen ser-hi per evitar moviments estranys.

Seu de Domedel, a l'Eixample de Sabadell. Foto: David B.
Seu de Domedel, a l'Eixample de Sabadell. Foto: David B.

La manca de finançament i el tancament de l’aixeta de crèdit haurien provocat la situació actual, segons ha dit l’empresa al comitè. “Fins ara tot estava al corrent de pagament; ha estat un tancament dels que es feia als anys 30”, diu el sindicalista. “L’empresa anava bé amb les dificultats actuals del moment però anàvem fent perquè teníem comandes”, assegura la mateixa font. Tot i així, la plantilla del centre de Sabadell s’havia reduït a més de la meitat des de l’inici de la crisi.

Ara la plantilla està esperant a cobrar el mes de setembre i veure les condicions de l’ERO, que es va presentar dilluns. “Com a molt esperem a tenir el carnet d’atur i acudir al Fons de Garantia”, assenyala el representant del sector Comerç a la UGT del Vallès Occidental, Antonio Sánchez. “L’empresa ha tancat i no hi ha cap intenció d’obrir de nou”, assegura.

Què és Domedel?

És una empresa que presta serveis als professionals i instal·ladors. En concret, fontaneria, equipament per a la llar, calefacció, aire condicionat, eines i ferreteria. Tenen botiga a Sabadell, situada al carrer Calders, al barri de l’Eixample, entre el Servei d’Ocupació de Catalunya i la fàbrica Molins. Tenen seu també a Terrassa, Caldes de Montbui i Badalona (on van obrir l’abril de 2012).

Foto portada: David B.

Comments are closed.