L'oposició de Sabadell demana aturat la reforma del Passeig.

L’oposició al complet demana que s’aturi el projecte del Passeig

  • Tota l’oposició (CiU, PP, Entesa, ICV i EUiA) demanen que no s’adjudiqui l’obra fins que es conegui el projecte definitiu.

  • El govern va aprovar en solitari el projecte de la primera fase el 5 d’octubre.

Consens molt poc habitual entre l’oposició de Sabadell contra el projecte del Passeig de la Plaça Major aprovat pel govern local. Els cinc grups de l’oposició, que representen 14 dels 27 regidors del Ple Municipal, demanen al govern que no adjudiqui l’obra del projecte aprovat fins que es coneguin els possibles canvis.

I és que el govern ha desestimat totes les al·legacions presentades (fins un total de 25 propostes de cinc partits, entitats i persones diferents) i ha aprovat el projecte de la primera fase (Plaça de l’Àngel-Passeig Manresa). A la vegada, en canvi, s’ha mostrat obert a modificacions si no afecten l’inici d’obres ni el pressupost.

En aquest sentit, tota l’oposició demana canvis en el projecte, que haurien de sortir de les conclusions que està preparant la Fundació Bosch i Cardellach. Un cop incorporats, volen que s’informi el més ràpid possible la ciutadania i la resta de grups. De moment, mentrestant, volen que no s’adjudiqui l’obra de la primera fase fins que no es coneguin els canvis en el projecte global. I per altra banda, demanen que la resta de fases fora d’aquesta primera es tractin de forma més sosegada.

14 de 27 regidors, en contra del projecte

Els cinc grups de l’oposició sumats fan 14 regidors. El Ple en té 27 en total, ja que el PSC al govern, en té 13. Per tant, l’oposició suma majoria. Tot i que, en aquest cas i degut a que el projecte en fase 1 ja està aprovat i tot el projecte global no ha d’anar a Ple, les majories i minories no són molt importants. En tot cas, l’oposició assegura que al govern li han entrat ara les presses:

Després de tres anys d’aparent paràlisi en què s’ha evitat el debat públic sobre el futur del Passeig, s’ha aprovat a corre-cuita un projecte que condiciona les següents fases i que, al nostre entendre, no està a l’alçada del que mereix l’espai més emblemàtic de Sabadell”, assegura el text pactat entre l’oposicio.

Els cinc grups han enviat una carta a alcaldia amb aquest text.

Podeu seguir totes les informacions sobre aquesta reforma urbana del Centre fent clic a l’etiqueta ‘Passeig‘.

2 Comments