Tosca - Amics de l'Opera

Amics de l’Òpera dóna el tret de sortida a la temporada

  • Tosca de Puccini obre la 31ª temporada dels Amics de l’Òpera a Sabadell

  • El teatre de la Faràndula ratlla el ple en la primera representació de Tosca

L’associació Amics de l’Òpera ha donat el tret de sortida aquest dimecres a la seva 32ª temporada d’òpera a Sabadell. Ho ha fet amb Tosca, de Giacomo Puccini. Aquest divendres a les 21 hores i diumenge a les 18 hores es tornarà a escenificar l’obra a la Faràndula.

Tosca és una òpera substitulada en tres actes, amb text de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica. Es basa en l’obra homònima i va ser estrenada per primera vegada l’any 1900 al teatre Costanzi, de Roma. L’acció es desenvolupa a la capital itania durant el segle XVII.

A part de les tres representacions a Sabadell es faran més a Sant Cugat (9 de novembre), Viladecans (11 de novembre) i Manresa (14 de novembre).

Primers 30 anys dels Amics…

Amics de l’Òpera ha arrancat la temporada, que coincideix amb la celebració dels seus primers 30 anys de trajectòria en els que ha aconseguit fer de Sabadell un centre important de la música lírica. En aquests 30 anys han fet més de 700 representacions tant a Sabadell com a altres punts de Catalunya, l’Estat i la resta del món.

La nova temporada

A part de l’estrena amb Tosca, la temporada operística té noves cites. El 30 de novembre i el 2 de desembre Amics de l’Òpera i la Simfònica del Vallès faran el tecer Homenatge a la Sarsuela a La Faràndula.

El mes de febrer l’aposta serà Verdi, amb l’òpera Nabucco. Després exportaran el text a Manresa, Lleida, Granollers i Girona. La temporada serà tancada amb La Traviata, també de Verdi, durant el mes d’abril.

Foto portada: David B.

Comments are closed.