061112 Ple Sabadell

El Ple de Sabadell a favor del dret a decidir de Catalunya

  • PSC, CiU, l’Entesa, Iniciativa i EUiA voten a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

  • El PP acusa Convergència de portar el país “a l’abisme” i els socialistes de “seguir els irresponsables”.

En un ple que ha superat les set hores, i passats dos quarts de dotze de la matinada, el Ple municipal de Sabadell ha aprovat una moció preparada per cinc dels sis grups municipals en favor que Cataluya pugui decidir el seu futur col·lectiu.

La moció s’ha iniciat amb la presentació del text per part de Pere Vallverdú, membre de l’Assemblea Nacional Catalana (i regidor de ICV una part del darrer mandat). L’ANC ha valorat el text aprovat tot i no ser la versió favorita per aquesta entitat ciutadana que impulsa el procés sobiranista.

El text s’ha aprovat amb 24 dels 27 vots del Ple Municipal. El PSC i Esquerra Unida i Alternativa hi han mostrat el seu suport, fent explícit però que votarien ‘no’ en un referèndum per la independència. Convergència i Unió, en boca del portaveu Carles Rossinyol, ha assegurat que “ara és el moment de remarcar els valors democràctics que ens uneixen com fem avui amb aquesta moció”. ICV ha destacat el consens i l’Entesa creu que “tothom hauria de defensar i promoure el dret a decidir”.

PP: “Amaguen la incompetència sota el dret a decidir”

En canvi, el Partit Popular ha votat en contra. El seu portaveu, Esteban Gesa, ha acusat CiU de dur el país “a l’abisme i a més fora de la llei”. Ha acusat la federació nacionalista de poca responsabilitat i al PSC de deixar-se endur per “l’onada sobiranista”. El PP assegura que es volen trencar les regles del joc “que ens vam donar fa 30 anys” i que els sobiranistes ja no poden dir “Espanya ens roba” perquè és l’Estat qui ha rescatat la Generalitat amb el Fons de Liquiditat de més de 5.000 milions.”Sota el dret a decidir, Convergència amaga la seva incompetència”, ha dit.

El discurs de Gesa ha aixecat noves intervencions, tot i que les posicions no s’han mogut. “Dret a decidir no és igual a independència”, ha recordat el socialista Juan Carlos Sánchez gairebé al final del debat.

Comments are closed.