Sabadell rep el premi de WeGo

L’Organització Mundial de e-Governs premia Sabadell

  • L’ajuntament és premiat per “l’eficìencia i la transparència en la gestió urbana”.

  • Destaquen la reducció de consum en enllumenat o la pneumàtica.

En el marc del Congrès Smart City, que s’ha fet aquests dies a Fira de Barcelona, l’organització Mundial de e-governs (governs electrònics) ha premiat l’ajuntament de Sabadell. En concret, per la seva “eficàcia i transparència en la gestió urbana” a través de les noves tecnologies. Sabadell és l’única ciutat de l’estat en rebre el guardó, que ha recollit l’alcalde, Manuel Bustos.

Com a premi extraordinari en la mateixa categoria, però, ha estat premiada la ciutat taiwanesa de Tapei.

Què és WeGO?

És l’Organització Mundial d’eGoverns (o governs electrònics). L’organització va ser fundada l’any 2010 a la capital de Corea del Sud, Seül, per promoure les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en l’administració pública, millorar els serveis públics, potenciar la transparència i innovar. A l’estat espanyol, segons les seves dades, només hi ha un membre que formi part de l’entitat. És la ciutat de Barcelona, a través del seu Ajuntament.

L’organització ha fet aquests dies la seva assembla a Fira de Barcelona i ha entregat per primera vegada els premis WeGo.

Què han valorat de Sabadell?

Segons l’ajuntament de Sabadell, s’ha escollit la ciutat com a model “mundial” en gestió eficient de la ciutat des d’un sistema integral de gestió urbana en tots els àmbits: mobilitat, medi ambient, seguretat, energia, benestar i cultura.

La ciutat que estem construint es basa en aquest model de gestió que estem implantant. I per això és un honor ser l’única ciutat d’Espanya reconeguda en aquesta primera edició dels premis. Perquè el reconeixement que hem rebut per la gestió urbana és per a nosaltres un compromís de present i de futur. I sobretot, ens motiva encara més si cap a seguir treballant en la mateixa línia”, ha assenyalat Bustos.

L’ajuntament destaca que han canviat el sistema de gestió de l’enllumenat de la ciutat, per baixar la factura un 30 per cent, estan implantant la recollida pneumàtica (que reduirà emissions de CO2, així com sorolls). També que han estat reconeguts per l’entitat Transparència Institucional amb la màxima puntuació de trasnparència municipal o que han posat en marxa el projecte Open Data SBD.

Altres guardonats

Les capitals argentines i finlandeses, Buenos Aires i Hèlsinki, o les ciutats de Bangalore i Surrey també han estat guardonades en la primera edició dels premis WeGo.

Congrès Smart City

El premi s’ha entregat al recinte Gran Via de Fira Barcelona, on s’ha fet fins aquest dijous el Congrès Mundial de Ciutats Intel·ligents (Smart City Expo World Congress).

Hi han participat 50 ciutats de tot el món amb l’objectiu de redefinir el paper dels espais urbans en el segle XXI d’una forma sostenible. I és que, recorden, d’aquí al 2050 tres de cada quatre habitants del mon viuran en ciutats.

4 Comments