CASSA

AGBAR torna a la càrrega i vol controlar CASSA

  • Aigues de Barcelona fa un segon intent per adquirir la Companyia d’Aigues de Sabadell.

  • A diferència del 2010, troben accionistes molt interressats en vendre, i a un preu menor.

La companyia Aigues de Barcelona, controlada pels francesos de Suez, fan un segon intent per controlar la COmpanyia d’Aigues de Sabadell, la segona empresa d’aquest sector a Catalunya després de la pròpia AGBAR. A diferència de l’any 2010, quan va haver-hi una OPA hostil, aquest segon intent té grans probabilitats de reeixir.

AGBAR ha formulat una OPA, una oferta pública d’adquisició per la totalitat de CASSA. Vol pagar 60 euros per acció, un total aproximat de 38 milions d’euros. Segons Europa Press, l’oferta està condicionada a obtenir el 51 per cent de CASSA incloent l’actual participació d’AGBAR, que és del 13,6 per cent. Per tant, la companyia francesa vol ara adquirir el 37,38 per cent del capital social d’Aigues de Sabadell, equivalent a unes 234.000 accions. L’oferta s’ha notificat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)

Acords amb accionistes

El principal accionista de CASSA és l’Ajuntament de Sabadell, que té un 20 per cent d’accions que no pot vendre. El consistori va ser el principal opositor a l’OPA hostil de l’any 2010. Després hi ha la pròpia AGBAR. A continuació, Banc Sabadell, Unnim (ara Grup BBVA), el Gremi de Fabricants i la Cambra de Comerç. Aquest bloc, que representen gairebé el 23 per cent d’accions, hauria subscrit un compromís amb AGBAR de formulació i acceptació de l’oferta en cas que la companyia francesa aconsegueixi arribar al 51 per cent de les accions.

De fet, l’adquisició de CASSA havia planejat en diverses reunions el passat estiu, quan ja diversos accionistes van assegurat que veien amb bon ulls vendre’s les seves participacions a AGBAR. Ara fructifiquen aquells moviments.

Properes passes

AGBAR té ara 30 dies per convéncer els accionistes. Si ja tenien el 13,6 per cent i han signat un acord amb els representants del 22,8 per cent de CASSA, ara mateix ja controlarien el 36,4 per cent de les accions. Els falta menys d’un 15 per cent d’accions per a superar el 50 per cent que s’han marcat.

Segon (i últim?) intent

L’OPA de desembre de 2012 arriba en una situació diferent a la de fa dos anys. I probablement ara acabarà amb èxit. Fa dos anys, l’Ajuntament de Sabadell va mobilitzar la societat civil en contra de l’adquisició, amb l’argument de mantenir el caràcter sabadellenc de l’empresa d’aigues. Tot i pagar menys que fa dos anys, l’acord d’AGBAR amb bona part dels grans accionistes sabadellencs presagia un final diferent.

Si l’any 2010, proposaven pagar 71 euros per acció, ara n’ofereixen 11 euros menys per títol. Però les tensions de tresoreria són majors en alguns, per exemple, a les patronals, i la vinculació amb la ciutat del BBVA és diferent a la de l’antiga Caixa Sabadell).

Foto portada: Seu de CASSA, al carrer Concepció i Indústria.

Comments are closed.