PSC

El PSC aplaudeix Manuel Bustos malgrat el cas Mercuri

  • El PSC de Sabadell organitza una assemblea extraordinària de suport a l’alcalde de Sabadell.

  • En el seu programa electoral demanen separar dels càrrecs públics i de partits les persones imputades.

El PSC de Sabadell ha celebrat aquest dimecres una assemblea extraordinària a porta tancada. Segons informa l’agència Europa Press, hi han assistit unes 250 persones, que han aplaudit fortament l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. D’altra banda, Pere Navarro dóna suport a la decisió de Bustos: la seva retirada temporal “uns dies o setmanes”.

Bustos s’ha apartat, segons va assegurar aquest dimarts “durant uns dies o setmanes” de l’alcaldia. Està imputat per diversos delictes contra l’administració pública (malversació, omissió del deure de perseguir el delicte i tràfic d’influències) com part del seu equip de govern. Bustos fer un pas “uns centímetres enrere” per dedicar temps a la seva família i també per a contribuir a que es sereni l’ambient a la ciutat. En canvi, va ser apartat de les seves responsabilitats al PSC el dia després d’esclatar l’operació Mercuri.

Bustos ha volgut defensar el seu honor davant la militància aquest dimecres i donar explicacions sobre el cas Mercuri, segons assenyala l’àgencia. Segons assegura en el seu compte de Twitter la tinent d’alcalde Montserrat Capdevila, l’alcalde ha estat rebut amb un “gran aplaudiment”.

Navarro dóna suport a la retirada temporal

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, també dóna suport a la retirada temporal de l’alcalde. Assegura que cal defensar la presumpció d’innocència i assegura entre que Bustos vulgui separar el dia a dia de l’ajuntament de la seva defensa.

Segons Navarro, “vivim en un món en que quan a algú se l’imputa ja sembla que sigui culpable”. El dirigent socialista recorda que Bustos té suspeses les seves responsabilitats al PSC, en compliment del Codi Ètic.

Mercuri i el programa electoral del PSC

Aquest suport del PSC als càrrecs socialistes afectats pel cas Mercuri contrasta amb el programa electoral amb que van comparéixer a les eleccions catalanes del 25 de novembre. En l’apartat ‘Qualitat democràtica’ el PSC assegurava el següent:

Els i les socialistes catalans creiem que som una organització que ha sabut fer front amb fermesa als casos de corrupció que ha patit, a diferència dels partits de la dreta catalana i espanyola […] El pitjor que poden fer les institucions és amagar el cap sota l’ala i creure que la corrupció és un seguit de casos individuals que sorgeixen espontàniament”.

I en concret proposen separar les persones imputades per un jutje d’instrucció dels seus càrrecs públics i de partit.

Selecció del programa electoral del PSC al Parlament 2012.
Selecció del programa electoral del PSC al Parlament 2012.

De moment, amb el cas Mercuri, Bustos ha estat suspès dels seus càrrecs al PSC (on és secretari de Política Municipal). Des de dimarts també ha fet un pas enrere a la ciutat temporal. No així els seus regidors i càrrecs de confiança malgrat que el Ple va aprovar una moció en aquest sentit.

El Codi Ètic, Paco Bustos i Joan Manau

Manuel Bustos té suspeses les seves responsabilitats orgàniques al PSC. No consta que les tinguin igual ni Paco Bustos, primer secretari del PSC a la federació Vallès Sud ni tampoc Joan Manau, primer secretari del PSC a Sabadell.

Paco Bustos i Manau també estan imputats pel cas Mercuri. El primer per tràfic d’influències i el segon per delictes contra l’administració pública.

Foto portada: Manuel Bustos, a la seu del PSC de Sabadell. Autor: PSC.

Comments are closed.