El PSC no cessarà als càrrecs imputats en el cas Mercuri

  • L’alcalde accidental s’escuda en la presumpció d’innocència.

  • Sánchez denuncia una operació política per carregar-se a Bustos.

L’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, acompanyat pels regidors Ramon Burgués i Montserrat Capdevila, ha comparegut en roda de premsa per respondre a les demandes de l’oposició que acabava d’exigir la dimissió de l’alcalde, dels càrrecs de confiança i funcionaris imputats a la presumpta trama de corrupció urbanística desvetllada a l’Operació Mercuri.

Sánchez no ha variat pràcticament res l’argumentari del PSC local des del 4 de desembre, dia en que al matí Bustos va cedir temporalment l’alcaldia i l’oposició va aprovar al ple, per la tarda, la separació dels imputats dels seus càrrecs executius.

En primer lloc ha insistit en la presumpció d’innocència, que “no és un discurs, sinó una actitud” i acusa l’oposició de fomentar un “judici paral·lel”. Al seu judici, els imputats no haurien de dimitir fins que hi hagi una sentència en ferm.

En segon lloc, considera un error de l’oposició vincular el cessament dels imputats amb la governabilitat del municipi i va apel·lar al seu sentit de la responsabilitat per evitar que la crisi política acabi afectant el normal funcionament de les institucions.

Finalment, assenyala que el govern municipal ha fet diversos gestos per satisfer les reclamacions dels grups opositors com la constitució de la Comissió Informativa Especial sobre contractes i obres, així com l’absència de regidor d’Urbanisme Joan Manau i del coordinador de l’àrea Manuel Somoza, a la Comissió de Territori.

Per la seva banda, Burgués ha proclamat la seva convicció en la innocència dels seus companys imputats que no tenen res a veure en trames de corrupció urbanística, ni amb el cobrament de comissions il·legals.

Promeses electorals

Al torn de preguntes, Sánchez ha assegurat que “no podia, ni volia” cessar als imputats i ha afirmat que “mai compraria governabilitat per dimissions”. Preguntat pel compliment de les promeses del programa electoral respecte al militants imputats, ha respòs que no en faria cas d’aquest compromís. També, ha afegit, que tot plegat es tracta d’una operació política per carregar-se a Manuel Bustos i aconseguir als tribunals el que no s’ha pogut aconseguir a les urnes.

Foto portada: Burguès, Sánchez i la tinent d’alcalde, Montserrat Capdevila.

Comments are closed.