Vantoureix, la promotora de Sant Pau de Riu Sec, en perill de fallida

  • Té un deute de 100 millions d’euros al BBVA, la segona accionista de l’empresa.

  • S’estan mantenint converses amb entitats financeres per accedir a crèdits.

La promotora immobiliària Vantoureix SL, constituïda al 2002 per desenvolupar el Parc Empresarial de Sant Pau de Riu Sec, ha presentat davant el jutjat mercantil nº 8 de Barcelona una sol·licitud de concurs voluntari de creditors, equivalent a l’antiga suspensió de pagaments.

D’aquesta manera l’empresa busca arribar a un acord amb els seus creditors abans que el magistrat decreti el concurs de creditors. Es dona la circumstància que la major part del deute és amb el BBVA, que figura com el segon accionista de Vantoureix.

En efecte, la promotora està formada per Telisa SL, amb un 55% del capital, un grup originari de Manresa amb 35 anys d’experiència en la construcció de polígons industrials a Saragossa, Sevilla, València o Manresa y Sòl Bages amb el 10% de les accions i propietat de la família Bonvehí de Sant Fruitós de Bages. L’altre 35% pertanyia a Provasa, una societat holding que agrupava les inversions immobiliàries de Caixa Sabadell, actualment propietat del BBVA.

Especulacions

La cancel·lació de les línees de crèdit del BBVA a Vantoureix ha precipitat la sol·licitud d’iniciar el procediment concursal al jutjat. El fet que el banc negui finançament a una de les seves empreses ha desfermat tota mena d’especulacions en els cercles econòmics de dintre i fora de la ciutat sobre el futur del parc empresarial on s’han instal·lat firmes comercials del sector del moble IKEA, Leroy Merlin, Conforama, Galerías del Tresillo, de l’alimentació com Mercadona o cadenes de restauració com Viena, McDonald’s o Pans&Company.

Segons ha manifestat Ricard Torras, president de la promotora al Diari de Sabadell, s’estan mantenint converses amb diverses entitats financeres amb l’objectiu d’evitar el concurs de creditors abans que finalitzi la setmana. (DS. 18/12/12)

 Mercuri

Aquestes informacions han coincidit amb les recents filtracions de diversos mitjans de comunicació sobre reunions entre l’alcalde, Manuel Bustos, el seu oncle i president del Gremi de Constructors, Melquíades Garrido, i el coordinador municipal d’Urbanisme, Manuel Somoza, tots tres imputats, per ta d’afavorir a constructors locals en les adjudicacions al parc empresarial.

Unes acusacions que ahir mateix va negar l’alcalde Bustos mitjançant una nota de premsa.

Foto portada: Empreses implantades a Sant Pau de Riu Sec. Autor: David B.

Comments are closed.