Bustos salida 2

Bustos demana declarar de nou davant el jutge

  • Bustos va demanar tornar a comparéixer el passat dia 10 de gener.

  • Reitera que el govern continua treballant i que la ciutat no s’atura.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha avançat aquest diumenge que el dia 10 de gener va demanar al jutge d’instrucció del cas Mercuri tornar a declarar. Segons Bustos, vol col·laborar amb la justícia i “aclarir qüestions sobre les que vaig declarar el dia 2 de desembre”.

Bustos va declarar als Jutjats durant més de sis hores però ha demanat tornar a fer-ho “en exercici de la meva defensa” i per aclarir aspectes sobre els que “ara he pogut recopilar més informació i documentació”. Bustos reitera la seva disposició a col·laborar amb la justícia. Aquest matí ha anunciat aquest fet als portaveus dels grups municipals.

L’alcalde assegura que continuarà treballant per la ciutat i dirigint el govern, però que delegarà la representació institucional de la ciutat en els actes públics.

La ciutat no s’ha aturat

En aquest sentit, Bustos assegura que la ciutat està funcionant amb “normalitat” i recorda que, des que va esclatar el cas Mercuri, s’han posat en marxa la recollida pneumàtica o que començaran les obres de reforma del Passeig. També que han començat cursos al Vapor Llonch o que les activitats nadalenques es van fer amb normalitat.

A voltes amb les comissions

Arran d’una informació sorgida a El Periódico de Catalunya aquest divendres, Bustos reitera que “no hem tingut res a veure amb cap trama de corrupció ni de cobrament de comissions”. La informació, titulada Els Mossos basen l’acusació contra Bustos en nou delictes, assegura que “els investigadors no detallen cap cobrament de comissions de l’alcalde de Sabadell”.

Segons aquesta informació de El Periódico basada en la investigació policial hi ha nou situacions constitutives de delicte. En cap cas hi hauria el cobrament de comissiones. Les nou situacions són les següents:

1. Tràfic d’influències per forçar la contractació d’una alt càrrec a l’ajuntament de Montcada.
2. Malversació de fons públics per “inventar” una subvenció de 25.000 euros perquè la Diputació contractés la presidenta de la Asociación Latinoamericana de Sabadell, Ligia Castelo.
3. Malversació de fons públics al no justificar 1.500 euros d’un viatge on va fer “una cosa amb un jutge”.
4. Omissió del deure de perseguir el delicte per no denunciar les remuneracions irregulars del vicepresident de CASSA, Lluis Pasqual. Segons El Periódico, en canvi, hauria ordenat preparar un informe jurídic per tenir una sortida si el cas es coneixia.
5. Tràfic d’influències per negar una llicència a un local de La Creu de Barberà on s’havia d’instal·lar un oratori musulmà.
6. Tràfic d’influències en favor de l’empresari de canals de televisió Nicola Pedrazzoli perquè aconseguís més llicències.
7. Malversació de fons públics a la Federació de Municipis.
8. Omissió del deure de perseguir el delicte per permetre que es coaccionés un empresari que va denunciar que va pagar comissions a canvi d’obres públiques a Sabadell.
9. Tràfic d’influències per ordenar retirar dues multes de trànsit.

Foto portada: Bustos, a la sortida dels Jutjats, el passat mes de desembre. Autor: David B.

One Comment