Bustos prorroga l’alcaldia accidental un mes

  • Bustos anuncia que J.C.Sánchez continuarà com alcalde accidental un més.

  • Es vol mantenir la situació mentre es prorrogui el secret de sumari del cas Mercuri.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, prorroga el decret d’alcaldia accidental durant 30 dies més. Sent així, l’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, continuarà fent aquests funcions unes setmanes més. Segons el consistori, es vol mantenir la situació “mentre es prorrogui el secret de sumari” del cas Mercuri.

Segons l’Ajuntament, la pròrroga decidida pel jutge instructor a mitjans del mes de desembre fa “previsible” que el secret de sumari es pugui aixecar en els propers dies”. Bustos reitera que no té res a veure amb cap trama de corrupció ni de cobrament de comissions i assegura que col·laborarà al màxim amb la justícia perquè tot plegat s’aclareixi “el més ràpid possible”.

En aquest sentit, Bustos assegura que continuarà dirigint la ciutat i que només delega la representació institucional als diferents actes.

La ciutadania pot estar molt tranquil·la perquè el govern continua governant, fent que la ciutat avanci i garantint uns serveis públics de qualitat”, assegura. “Continuaré treballant per deixar clara tant la meva innocència com la dels companys del consistori presumptament implicats”.

Les mocions del 4 de desembre

Bustos finalitza dient que el govern local ha donat compliment a “l’esperit” de les mocions aprovades el 4 de desembre. Per un costat, es demanava una comissió informativa sobre els contractes municipals, que es constituirà el mes de gener. En aquest sentit, el govern diu que ha avançat tota la documentació als grups de l’oposició.

Per una altra banda, que els càrrecs públics imputats fossin apartats de les seves responsabilitats de govern i que els càrrecs de confiança fossin cessats. En aquest cas, el consistori assegura que J.C.Sánchez presideix la Comissió Informativa d’Urbanisme i Espai Públic, deixant en segon pla els regidors Joan Manau i Paco Bustos (imputats pel cas). També recorden que el gerent de VIMUSA, Jordi Renom, assumirà la coordinació executiva de l’Urbanisme sabadellenc.

Finalment, el govern assegura que els càrrecs electes o eventuals i els funcionaris “presumptament implicats” pel cas Mercuri continuen fent la seva feina sense capacitat executiva “per respecte a la presumpció d’innocència”.

Qui paga la defensa dels imputats?

Segons el comunicat municipal Bustos ha dit aquest matí als portaveus municpals que “inicialment” la defensa dels càrrecs electes i de confiança no es pagarà des de l’Ajuntament.

Foto portada: Manuel Bustos, el dia que va anunciar la seva retirada temporal. Autor: David B.

3 Comments