RdP Oposición

L’oposició: “Bustos menteix; ha de dimitir”

  • Les cinc forces de l’oposició asseguren que Jordi Soriano no podia cobrar comissions sense accés informació privilegiada.

  • “Bustos no es deixa utilitzar; Bustos utilitza; no se li ha escapat res de Sabadell en 14 anys”, diu Carme Garcia, d’ICV.

L’oposició de Sabadell ha tornat a comparéixer de forma unitària aquestes divendres, a la sala de govern de l’Ajuntament de Sabadell. Asseguren que Manuel Bustos està inhabilitat per seguir sent l’alcalde després de ser imputat per 9 de les 31 causes del cas Mercuri.

Les cinc forces de l’oposició (CiU, PP, Entesa, ICV i EUiA), amb majoria al Ple municipal, asseguren que Bustos està mentint i es mostren escandalitzades després que l’alcalde faci entrevistes (a El Periódico i la Cadena SER), asseguran que l’aixecament del secret de sumari deixa clar que no està implicat en la trama Mercuri.

Cal recordar que el jutge ha dividit el cas en 31 causes i Bustos apareix en 9 d’elles, acusat d’omissió del deure de perseguir el delicte, malversació de fons públics i tràfic d’influències. Per cada un d’aquests delictes, si es confirmés la culpabilitat, les penes van des de la inhabilitació fins a penes de presó, segons l’oposició.

És inacceptable que després de publicar-se el sumari, Bustos tingui la gosadia de dir que queda demostrada la seva innocència. Aquí hi havia una trama impressionant; una xarxa de corrupció instal·lada on sembla que el govern en formava part de manera molt activa”, ha dit el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

No creuen que Soriano utilitzés l’Ajuntament

A més, no creuen la versió de l’alcalde, segons la qual Jordi Soriano l’hauria utilitzat, i a tot el consistori, per fer-se l’influent i cobrar comissions d’empreses que volien tenir obres a Sabadell.

De la lectura del sumari aixecat (només una part de tota la trama) i també del comunicat que va fer públic el propi alcalde aquest dimecres, l’oposició dedueix que Jordi Soriano tenia accés a informació privilegiada. “Els regidors no tenim accés a la informació que Bustos diu que Soriano tenia”, han assegurat diversos portaveus.

La pròpia versió dels fets que dóna l’alcalde dóna a entendre que Soriano sabia coses que ningú més coneixia, per exemple, els portaveus no sabem els noms de les empreses que es presenten a un concurs fins que no se li concedeixen les obres”, ha dit la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez.

D’altra banda, recorden que la figura de Manuel Bustos és present en bona part del sumari aixecat, que al·ludeix a una part de la trama empresarial, liderada per Jordi Soriano. Així mateix, cal afegir que a partir del moment en que s’intervenen les comunicacions al tiet de Bustos i president del Gremi de Constructors no s’ha aixecat el sumari. Tampoc de les 30 causes restants en que s’ha dividit el cas.

Només dues sortides: dimissió o moció

Davant les declaracions de Bustos i la possibilitat que torni a exercir totalment com a alcalde de Sabadell, l’oposició assegura que si Bustos torna està obligat a complir la moció del 8 de gener passat. En aquesta moció, el Ple Municipal reprova Manuel Bustos i l’alcalde accidental, Juan Carlos Sánchez, i demana les dimissions de tots els càrrecs públics imputats, començant pel propi alcalde.

Si Bustos incompleix el mandat del ple, diuen, hauran d’exercir una moció de censura que ningú vol. Però asseguren que ja serà un mal menor. La portaveu d’ICV, Carme Garcia, ha apel·lat al PSC de Sabadell i Catalunya a evitar-ho, fent dimitir Bustos.

No podem permetre aquesta sensació d’impunitat en un cas on presumptament s’ha delinquit 8 vegades en tres anys”, ha finalitzat Garcia.

Les forces opositores han assenyalat que, a dia d’avui, l’alcalde només treballa per defensar la seva pròpia innocència i ha deixat de banda l’Ajuntament i fins i tot el seu propi partit.

Foto portada: Els cinc portaveus de l’oposició, aquest divendres. Autor: J.d.A

Comments are closed.